Åndelighet mot Alzheimers

Religiøs tro kan forebygge mot utviklingen av Alzheimers sykdom.

Publisert
Sist oppdatert

Kan religion hjelpe mot mental tilbakegang? Det mener forskerne bak et nytt studie.

Studien ble publisert ved det årlige møtet til American Academy of Neurology. Yakir Kaufman, leder for nervologitjenester ved Sarah Herzog Memorial Hospital i Jerusalem mener troende og åndelige personer har lavere risiko for å utvikle sykdommer som Alzheimers.

Andre undersøkelser som ikke har fokusert på Alzheimers, har også konstatert en sammenheng mellom religiøsitet og bedre helse.

- Det er en økende mengde data som viser de positive effektene av et høyere nivå av åndelighet og religiøsitet på helsen, sier Kaufman til HealthDay.

Undersøkelsen omfattet 68 personer som hadde stor risiko for Alzheimers. Deltakerne ble bedt om å fullføre et skjema med spørsmål om hvor religiøse deltakerne så på seg selv, hvor ofte de benyttet seg av religiøse tjenester og hvor ofte de utførte private religiøse aktiviteter, som bønn eller meditasjon.

Deltakerne som var svært religiøse så ut til å ha en langsommere utvikling av nedsatt mental kapasitet.

Men akkurat hvorfor dette skjer, er forskerne mer usikre på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer