Andre dekningsmuligheter og forhindring av urimelig foreldelse

Publisert

Andre dekninger. Når du har meldt fra om en tingskade skal du selvsagt få dekket ditt tap. De fleste av oss vil da tro at forsikringsselskapet gjør det beste ut av din situasjon. Det kan imidlertid fort bli skjebnesvangert. Her finnes det dessverre mange eksempler på at selskapet som får beskjed om din skade, ikke har vært flinke nok til å undersøke om du også er dekket av andre forsikringer. Resultatet har blitt at du ikke har fått den erstatningen du har hatt krav på ut i fra dine dekninger, fordi kravet ditt i mellomtiden kan ha blitt foreldet.

Her skal altså rutinene skjerpes. Etter planen skal dekninger i eget forsikringsselskap, og i andre selskaper, kredittkortselskaper og foreninger nå kontrolleres.

Foreldelse. Forsikringskrav foreldes tre år etter at du fikk kunnskap om det faktiske forhold som begrunner kravet. Problemet har vært størst ved de kollektive forsikringsavtalene hvor forsikringsselskapet ikke har nøyaktige lister over de forsikrede. Dette problemet skal søkes løst ved en felles bransjenorm som skal sikre følgende praksis: Dersom du har sendt melding til ditt selskap (for eksempel pga. personskade) bør selskapet i utgangspunktet ikke påberope seg foreldelse ved senere behandling av andre krav (for eksempel ulykkesforsikring) som har tilknytning til samme innmeldte hendelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer