- Aner ikke hvordan jeg kan slette

Men nå skal det blir lettere å få kontroll over informasjonen som ligger på nettet.

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud har profiler på både Twitter og Facebook. Ved hjelp av Slettmeg.no skal hun lære hvordan hun kan få bedre kontroll over informasjonen som ligger tilgjengelig på nettet. Foto: Twitter og Facebook/Berit Roald/DinSide
Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud har profiler på både Twitter og Facebook. Ved hjelp av Slettmeg.no skal hun lære hvordan hun kan få bedre kontroll over informasjonen som ligger tilgjengelig på nettet. Foto: Twitter og Facebook/Berit Roald/DinSide Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag lanserte Datatilsynet nettjenesten Slettmeg.no, som har som formål å gi råd og veiledning til folk som føler seg krenket på nettet.

Allerede de første timene etter at tjenesten hadde åpnet, strømmet det inn flere titalls forespørsler fra folk som ønsket å fjerne informasjon om seg selv på nettet.

Ifølge Datatilsynet er den nye nettsiden enestående i Skandinavia, der ingen av våre naboer kan by på noe liknende. I USA finnes det tilsvarende tjenester, men der koster det penger å få hjelp.

Aktuelt: Datatilsynet ber deg passe ekstra godt på lommeboken din

- Har aldri tenkt på det før

Fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud er en aktiv bruker av flere sosiale nettmedier, blant annet Twitter og Facebook. Til DinSide sier Aasrud at det var på tide å få på plass et redskap som kan hjelpe folk å ta kontroll over informasjonen som blir lagt ut på nettet.

- Det er først og fremst en tjeneste for dem som trenger hjelp, men jeg tror også den kan virke forebyggende, sier Aasrud.

Med forebyggende mener hun at informasjonen på nettsiden skal gjøre folk mer bevisste på det som legges ut på nettet, og hva en kan gjøre med denne informasjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer