Angrepille mot AIDS

Ukjent partner? Bruk angrepillen som beskytter mot HIV og AIDS.

Publisert
Sist oppdatert

En kombinasjon av flere kjente AIDS-medisiner kan fungere som en effektiv angrepille mot HIV.

Det mener amerikanske forskere som anbefaler medisinmixen til ofre for voldtekt, urene sprøytestikk eller tilfeldig sex med en smittet partner.

Men medisinene er slett ikke uten bivirkninger.

- En unødvendig behandling i de fleste tilfeller, mener en norsk ekspert.

Beskytter kroppenAIDS-behandlingen med navnet HAART tas regelmessig av mange HIV-smittede for å holde viruset i sjakk. Men medisinene gjør ikke bare livet lettere for de som allerede er smittet. Behandlingen kan også beskytte kroppen mot å bli angrepet av HIV-viruset i utgangspunktet.

- En 28-dagers behandling med HAART er anbefalt for personer utenfor helsesektoren som har hatt kontakt med blod og kroppsvæsker fra en person med HIV-smitte, mener talsmenn ved det amerikanske instituttet Center for Disease Control and Prevention.

Ansatte i helsesektoren er allerede kjent med en forebyggende behandling som kan tas øyeblikkelig om de blir stukket av sprøyter eller bitt av pasienter som mistenkes å ha HIV-viruset i kroppen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer