Angrer på sex i august

Jenter kjøper angrepiller som aldri før. August er toppmåneden.

Publisert
Sist oppdatert

Salget av nødprevensjon går stadig oppover. I 2004 ble det solgt 114 000 pakninger i Norge, mens i fjor endte salget på 128.000 pakninger. Juli og august er de månedene det selges mest. Det viser tall fra Folkehelseinstituttet.

- Vi vet at det er høyere seksuell aktivitet når sommerkveldene er lyse og lengre, og da øker behovet. Ikke alle er like flinke til å forberede seg til seksuell aktivitet, sier Siv Gamnes, daglig leder i Klinikk for seksuell opplysning i Oslo til Mozon.

Totalt økte forbruket av nødprevensjon med 12 prosent i 2005 målt i doser, noe som er en lavere vekst enn de tre foregående år, ifølge Folkehelseinstituttet.

Dyrt og usikkertSiv Gamnes mener det er viktig å oppfordre til bruk av prevensjon som forebygger graviditet når man ikke ønsker seg barn, og at nødprevensjon bare bør benyttes i spesielle tilfeller, slik navnet henspeiler på.

- Nødprevensjon er et dyrt medikament for ungdommer, og det er heller ikke like sikkert som p-piller. Vi ønsker at ungdom i større grad skal benytte seg langvarig prevensjon, som p-piller og plaster eller bruke kondom, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer