Angrerett er prøverett

Du kan kjøpe varen, prøve den og returnere den. Det står i loven!

KJØP, PRØV, RETURNER: Du kan handle på nett, få varene, prøve dem og så sende de tilbake igjen. Det er din lovfestede angrerett.  Foto: ALL OVER PRESS
KJØP, PRØV, RETURNER: Du kan handle på nett, få varene, prøve dem og så sende de tilbake igjen. Det er din lovfestede angrerett. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både Elkjøp, Lefdal og Expert reklamerer med 30 dagers returrett. Det vil si at du kan kjøpe varen i butikken, bruke den i 30 dager og så returnere den uten å oppgi årsak.

Kjøper du varer på nett er butikken pent nødt til å gi deg 14 dagers angrerett. Den gir deg i prinsippet akkurat de samme rettighetene som 30 dagers returrett.

Og om nettbutikkene nekter å gi deg angrerett, kan du slå lovverket i bordet: Angrerett er nemlig noe butikkene påtvinges gjennom norsk lov.

Disse butikkene har lengst returrett – én har 180 dager!

Bruksslitasje ingen hindring

I fjor kjøpte en kvinne fra Østfold en trådløs ruter på nettet. Den stod ikke til forventningene, og hun fylte derfor ut et angrerettskjema og sendte produktet tilbake få dager senere. Men butikken nektet å gi henne pengene tilbake. Ruteren skulle nemlig ha blitt ripete.

Saken gikk derfor i år til Forbrukertvistutvalget (FTU), og utfallet er gode nyheter for Norges mange netthandlere: Kvinnen får alle pengene tilbake. At ruteren har bruksslitasje spiller ingen rolle – angreretten skal gjelde, mener FTU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer