Angrerett på intimprodukter

Selv om du har suttet eller svettet på varen, kan du returnere den.

ANGRE I VEI: Fra nå av kan ikke nettbutikker nekte deg angrerett på hverken e-sigaretter eller treningsarmbånd. Selv om du har brukt dem.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
ANGRE I VEI: Fra nå av kan ikke nettbutikker nekte deg angrerett på hverken e-sigaretter eller treningsarmbånd. Selv om du har brukt dem. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kjøper du varer på nett har du 14 dagers angrerett. Det betyr at du i løpet av disse dagene kan sende varen tilbake og få pengene tilbake. Du kan til og med prøve produktet først.

Men gjelder angreretten en elektronisk sigarett du har hatt i munnen? En treningsdings du har svettet på? Eller kanskje til og med undertøy du har prøvd?

Ja, faktisk.

– Angrerettloven er veldig streng, understreker kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos i Forbrukerrådet overfor DinSide.

OPPDATERING: Vi har nå en ny angrerettlov, som ikke lar deg angre på intimprodukter om forseglingen er brutt

Angrerett på treningsarmbånd

I fjor kjøpte en kvinne fra Oslo et Fitbit Flex treningsarmbånd på nett. Dette er i praksis en avansert skrittmåler, og slik hapå-teknologi spås en lys fremtid.

Innen angrefristen på 14 dager sa kunden fra til butikken at hun angret, og ønsket pengene tilbake. Men butikken nektet. Armbåndet var brukt, og da det sitter direkte på en potensielt svett arm var det i deres øyne et intimprodukt som ikke kan returneres.

Saken havnet hos Forbrukertvistutvalget (FTU), som setter rettspraksis i slike spørsmål. Og de gir kvinnen fullt medhold: Angreretten gjelder også på treningsarmbånd, mener utvalget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer