Angreretten gjelder

Har du kjøpt varen i en nettbutikk, gjelder angreretten selv om du skulle velge å hente varen selv.

Når du handler på internett, så gjelder alltid Angrerettloven - selv om du skulle velge å benytte deg av muligheten til å hente varen på egen hånd. Foto: Per Ervland
Når du handler på internett, så gjelder alltid Angrerettloven - selv om du skulle velge å benytte deg av muligheten til å hente varen på egen hånd. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBS: Den 23. juni 2010 publiserte vi denne oppfølgingsartikkelen. Essensen i denne artikkelen er at det vanligvis forutsettes at du betaler på nett for at angreretten skal gjelde. Betaler du i butikk, vil angreretten vanligvis ikke gjelde.

Elkjøp og Lefdal kaller det Collect@Store, komplett.no og mpx.no kaller det Pick-up-point, Expert har valgt den norske betegnelsen "Hent i butikk" mens netshop.no har valgt "hentelager". Som vi fortalte deg i februar, er det stadig flere nettbutikker som nå tilbyr deg å hente varen på egen hånd.

Tid og penger

Det å hente varen selv, kan gi deg en rekke fordeler. For det første slipper du fraktkostnader. Og hvis det dreier seg om store og/eller tunge varer, vil denne besparelsen kunne utgjøre flere hundre kroner. For det andre vil du vanligvis spare tid, fordi du slipper å vente på at en speditør eller et postbud skal frakte varen hjem til deg - eller til postkontoret, hvor du selv må hente pakken uansett.

Netthandel alltid omfattet

Men hva med angreretten? Gjelder denne også når du benytter deg av Collect@Store, Pick-up-points og hentebuer? Vi spurte Forbrukerrådet.

- Angreretten er ikke knyttet til transportform, men til kontraktsinngåelsen. Når bestillingen er gjort i en internettbutikk, gjelder Angrerettloven alltid - uavhengig av transportmetode, svarer kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos.

Her finner du oversikten over nettbutikker som tilbyr deg å hente varen selv.

Har du vært borti butikker som ikke tar angreretten på alvor? Send en epost til journalisten.

Les også:
ANGRERETT

FRAKTKOSTNADER:
ANNET:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer