Angrerettloven gjelder også når du kjøper klær på nett

Du kan prøve klærne du kjøper på nett - og levere dem tilbake hvis du ikke liker dem. Selv om butikken skulle påstå noe annet.

I vilkårene på Hennes og Mauritz sine nettsider, står det skrevet at produkter kjøpt på nett ikke kan brukes hvis kunden skal benytte seg av angreretten. Denne formuleringen faller ikke i god jord hos Forbrukerrådet. Foto: HM.com / Kim Jansson
I vilkårene på Hennes og Mauritz sine nettsider, står det skrevet at produkter kjøpt på nett ikke kan brukes hvis kunden skal benytte seg av angreretten. Denne formuleringen faller ikke i god jord hos Forbrukerrådet. Foto: HM.com / Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når du handler på nett gjennom norske nettbutikker har du normalt 14 dagers lovgitt rett til å angre kjøpet.

Produktet du kjøper skal kunne prøves ut på lik linje som i en fysisk butikk. Kjøper du for eksempel en TV på nett, skal du kunne ta den ut av boksen og teste den ut før du eventuelt leverer den tilbake.

Det samme gjelder klær. Handler du i en fysisk butikk, får du lov til å sjekke om genseren eller buksen passer før du kjøper. Derfor skal du også kunne bryte eventuell emballasje og prøve klærne du har kjøpt på nett.

Men i de norske betingelsene til en av verdens største kleskjeder, Hennes & Mauritz (H&M) heter det likevel at produkter kjøpt i nettbutikken ikke skal brukes.

«Du kan bytte eller returnere en vare innen 14 dager etter at du fikk pakken. Du må bare sørge for at varen er ubrukt og i opprinnelig stand» står det skrevet i kjøpsbetingelsene på H&Ms norske nettsider.

Får lov til å bytte

Slik betingelse er skrevet, er det lett å tolke reglene som om at produktet ikke kan åpnes og prøves, dersom angreretten skal benyttes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer