Angst hindrer ikke et godt liv

Angst er ikke en hindring for å leve et godt liv. Depresjoner derimot har stor innvirkning på en persons følelse av tilfredstillelse, viser nyere forskning fra USA.

Publisert
Sist oppdatert

Psykologiprofessor Ulrich Schimmack, fra universitetet i Toronto, er forfatteren bak artikelen som ble publisert i augustutgaven av Personality and Social Psychology Bulletin.

Tidligere forskning har vist at personlige egenskaper som ekstroversjon og nevrotisme er blandt de viktigste faktorene for å oppnå lykke. Professor Schimmack går midlertidig et skritt lengre for å se på viktigheten av spesifikke aspekter ved disse egenskapene. Sinne, angst og depresjon ved tilfeller av nevrotisme og dominans, energisk, sosial og glad ved ekstroversjon.

- Man ville kanskje trodd at depresjoner er ille men at angst er verre. Men det som faktisk betyr noe er hvor deprimert man er, sier Schimmack. Videre sier han at angst ikke ser ut til å ha noen innvirkning på folks grad av livstilfredshet.

- Mennesker som er deprimerte har større risiko for å bli rammet av angst enn andre. Men angst er bare en kortvarig respons på stress eller trussler og har ingen innvirkning på menneskers livstilfredshet, sier Schimmack.

- Den store påvirkningen depresjoner har på et menneske viser at tanker som for eksempel at livet ikke har en mening har en større effekt på livstilfedsheten enn stress og bekymringer, sier Schimmack.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.