Angst kan kureres

Mange sliter med angst hele livet. Nå kan angstlidelser behandles effektivt på fem til tolv behandlingstimer, takket være ny forskning på området.

Publisert
Sist oppdatert

Dessverre kommer ikke alltid denne forskningen pasientene til gode, skriver Forskning.no

Hjertet banker. Du hiver etter pusten. Blir svimmel. Kvalm. Føler at du vil besvime. Du er overbevist om at det vil skje noe forferdelig. Du tror du dør.

-Angst er mer enn engstelse. Angst er dødsens alvor for dem det gjelder, sier Tore Stiles, professor i klinisk psykologi ved Norges teknisk naturvitenskapelige universitet (NTNU) til forskning.no.

Han og hans kolleger prøver i disse dager ut nye behandlingsmetoder for angst. Resultatene ble i forrige uke presentert på konferansen "Forskning nytter!" i Oslo. Konferansen var et samarbeid mellom Norges forskningsråd og Rådet for psykisk helse.

Rask kunnskapsutvikling

-Det har skjedd en rask kunnskapsutvikling innenfor fagområdet psykologiske behandlingstilnærminger de siste årene. Spesielt i behandlingen av angstlidelser som for eksempel agorafobi, sosial fobi og andre fobier har det skjedd en imponerende utvikling, forteller Stiles.

I dag blir det utviklet egne teoretiske modeller for hver enkelt angstlidelse. Det innebærer at en behandler må beherske den spesifikke modellen for den enkelte lidelse for å behandle pasienten med den spesifikke lidelsen optimalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer