Anmelder mobilselskap etter å ha mottatt rådyre tekstmeldinger

Mobilkunden Trond Gunnar Raa måtte betale 360 kroner for tekstmeldinger han trodde var gratis. Nå har han anmeldt forholdet til politiet.

RÅDYR SMS: Har du fått uønskede meldinger fra kortnummer 2333? Da bør du sjekke regningen din med en gang. Hver melding kan koste deg 90 kroner å motta. Foto: Colourbox.com
RÅDYR SMS: Har du fått uønskede meldinger fra kortnummer 2333? Da bør du sjekke regningen din med en gang. Hver melding kan koste deg 90 kroner å motta. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I juni mottok Trond Gunnar Raa fra Bergen fire tekstmeldinger fra telefonnummer 2333.

- I min naivitet slettet jeg meldingene etter hvert som de kom inn, da jeg bare trodde det var noe tull og tøys - helt til jeg fikk oppdaget hvor mye jeg hadde ringt for den siste måneden, forteller Raa.

På regningen kommer det frem at Raa har betalt 90 kroner for hver mottatte melding. Det gir en prislapp på 360 kroner for de fire meldingene han altså trodde han hadde mottatt gratis.

LES OGSÅ: Du kan stoppe galskapen - slik blir du kvitt uønskede sms

Har anmeldt saken

Raa sier til DinSide at han gjentatte ganger har forsøkt å få tak i Aspiro, som eier kortnummeret meldingene er sendt fra, uten å lykkes. Det har ført til at Raa nå har anmeldt selskapet for tyveri og svindel.

- Jeg har ikke fått noen respons på mine henvendelser, og har nå anmeldt forholdet til Hordaland Politidistrikt, sier Raa til DinSide.

Han sier han er overrasket over at et firma med et så godt renommé som Aspiro, sender ut slike meldinger.

- Dette er tyveri og svindel, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer