Annas kreative cv ble en hit

Mange jobbeksperter advarer mot å ty til altfor kreative cv-er og jobbsøknader. Men enkelte ganger kan det være lurt å stikke seg ut i mengden.

FIKK JOBB: Svenske Anna Krigsman Simonsen la ut en svært kreativ cv på Youtube. Nå har hun jobb og har fått flere jobbtilbud. Foto: Youtube
FIKK JOBB: Svenske Anna Krigsman Simonsen la ut en svært kreativ cv på Youtube. Nå har hun jobb og har fått flere jobbtilbud. Foto: Youtube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For noen uker siden skrev vi om svenske Anna Krigsman Simonsen, som i sin søken etter ny jobb, valgte å være litt ekstra kreativ.

Simonsen opprettet en egen nettside, Annatjobb.nu, der hun har lagt ut et lydklipp med arbeidsprøve, cv i papirform, og en cv i Youtube-versjon. Alt dette under parolen «Gi Anna en annen jobb». Flere arbeidsgivere og bemanningsbedrifter advarer jobbsøkere mot å være for kreative når de skal søke jobb, men for Simonsen har ikke den kreative ideen vært annet enn positiv.

Fikk jobb

Etter at Simonsens nettside ble publisert og ble kjent, var det flere som kunne komme med jobbtilbud.

Simonsen fikk seg en vikariatstilling i et mediebyrå. Nå er vikariatet snart over for Simonsens del, og hun er klar for nye utfordringer. Og hun kommer uten tvil til å bruke YouTube-cv-en og nettsiden til å promotere seg selv.

- Mange har fortalt meg at ideen var kjempegod, og at jeg og min personlighet kommer bedre frem på denne måten, sier Simonsen til DinSide.

Hun er ikke tvil om at nettsiden har virket i positiv favør for hennes del.

- Den har absolutt bidratt til at jeg har fått flere jobbtilbud. Jeg har også fått en del oppmerksomhet fra jobbcoacher, som synes ideen var jättekul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer