Ansiktene vi stoler på

Å la utseende bestemme hvem vi stoler på virker i utgangspunktet ikke veldig lurt, men blondt hår, blå øyne og et bredt smil ser ut til å gjøre underverker.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Folk med slike ansikter er ifølge forskning de mest tillitsvekkende. Hvis personen i tillegg har en nese som vender litt nedover og et rundt, baby-formet ansikt, har denne enorm kredibilitet - om den fortjener det eller ikke, melder Daily Mail.

Folk med smalt ansikt og munn blir ofte sett på med mistenksomhet, sammen med de som har briller, ansiktshår og piercinger.

Studien, som ble ledet av psykolog Ian Penton-Voak fra Stirling University, viser at personer som Jude Law og Denise Van Outen har den typen utseende som garantert vekker tillitt.

Men ikke fortvil om du ikke er velsignet med akkurat dette utseende.

Ifølge studien blir du også mer tillitsvekkende av å vaske håret, pusse skoene og forbedre holdningen.

- Hvis du ser bra ut er det lettere for folk å stole på deg, men hvis du ikke har utseende med deg i utgangspunktet er det mye du kan gjøre for å forbedre inntrykket, sier Penton Voak til Daily Mail.

- Antageligvis burde vi ikke dømme en bok på grunn av omslaget, men det er nok det vi gjør, sier han.

Penton-Voak ba rundt 100 frivillige å kikke på 300 ansikter og gi de karakterer etter hvor tillitsvekkende de mente de var. Resultatene ble satt sammen med en annen undersøkelse for å lage en liste over karakteristikker som gir tillitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer