Ansiktet avslører sinnatagger

Menn med bredt ansikt er mest sinna.

Ansiktets bredde kan linkes med aggresjon hos menn, mener forskere. Illustrasjonsfoto: Emiliano Spada/xc.hu
Ansiktets bredde kan linkes med aggresjon hos menn, mener forskere. Illustrasjonsfoto: Emiliano Spada/xc.hu Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en ny studie av ishockeyspillere som viser at menn med brede og lange ansikter er mer aggressive enn andre.

Menn har generelt bredere ansikter enn kvinner, og det kommer først til syne i puberteten når testosteronnivået stiger, skriver New Scientist.

Forskerne Cheryl McCormick og Justin Carre fra Brock University i Canada har utført studien som har blitt publisert i tidsskriftet Proceedings of Royal Society B.

Les også: Sinnatagger lever farlig

Straffepoeng

Forskerne målte aggresjonen ut ifra straffepoengene hver enkelt spiller fikk i kamper der de viste hissig oppførsel som slåssing og skubbing.

- En bra ting med ishockey, er at det er akseptabelt å vise aggressiv oppførsel. Du trenger ikke å havne i fengsel for å skubbe til noen med albuen din. Dette gjør ishockey til en bra måte å utforske aggresjon på, sier Carre til LiveScience.com.

Aggresjon med dataspill

Forskerne undersøkte også aggresjonen til 88 collegestudenter med et dataspill. I spillet kunne de presse på en knapp for å få poeng, en annen knapp for å forsvare sine egne poeng, og en tredje knapp for å stjele poeng fra en fiende som de ble fortalt at stjal deres poeng.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer