Ansiktet røper dine hensikter

Vil du ha tilfeldig sex eller er du klar til å forplikte deg? De fleste kan se det på deg.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kvinner som var åpne for kortvarige seksuelle forhold, ble vurdert som mer attraktive.


Det hever forskere fra University of Durham i England etter å ha gjennomført en undersøkelse blant 700 heterofile ungdommer.

I studien fikk deltagerne se bilder av ansiktene på personer av det motsatte kjønn før de ble bedt om å vurdere hvor attraktive de var og hvilke seksuelle holdninger de hadde.

Svarene deres ble sammenlignet med de faktiske holdningene og atferden til personene på bildet.

Les også: Dette ser flørten din først

Det viste seg at hele sju av ti deltagere klarte å identifisere seksuelle holdninger ut fra bildene i mer enn halvparten av tilfellene, ifølge nettstedet HealthDay.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer


Foretrekker frilynte kvinner

- Resultatene våre antyder imidlertid at selv om folk kan vurdere andres seksuelle strategi bare ved å se på ansiktet deres, er de ikke alltid sikre på vurderingene sine. Forklaringen kan kanskje være at signalene er veldig vage, sier Dr. Lynda Boothroyd ved Durham University i en pressemelding.

- Funnene viser hvordan vi kartlegger potensielle partnere eller rivaler når vi først møter dem. Dette kan forandre seg når du blir bedre kjent med personen, og kan forandre seg med alderen, legger hun til.

Les også: Du har innebygget skjønnhetsradar

Studien viser også at kvinner som var åpne for kortvarige seksuelle forhold, ble vurdert som mer attraktive, uten at forskerne kunne forklare hvorfor.

Menn som hadde de samme holdningene, ble på sin side vurdert som mer maskuline. Viste de altfor tydelig hva de var ute etter, ble de imidlertid sett på som uaktuelle partnere både for kortere og lengre forhold, ifølge HealthDay.

Les også: Derfor har du ikke sex

Studien er publisert i tidsskriftet Evolution in Human Behaviour.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer