Antall arbeidsløse øker kraftig

Og danske firmaer sier opp en ansatt hvert tredje minutt.

Dette er dessverre en realitet for stadig flere nordmenn. Foto: Per Ervland
Dette er dessverre en realitet for stadig flere nordmenn. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ved utgangen av februar er det registrert 67.400 arbeidsløse hos NAV. Dette tilsvarer 2,7 prosent av arbeidsstyrken og er en økning på 25.500 personer, eller 61 prosent, sammenlignet med februar i fjor, viser ferske tall fra NAV.

- Arbeidsledigheten øker nå i et svært raskt tempo. Alle yrkesgrupper opplever arbeidsledighet, men det er fremdeles bygg og anlegg og industri som har den kraftigste økningen, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

Øker mest i Oppland

Arbeidsledigheten er lavest i Rogaland med 1,8 prosent og i Sogn og Fjordane med 1,9 prosent. Flest arbeidsledige finer vi i Finnmark med 3,8 prosent og i Telemark med 3,5 prosent. Sammenlignet med februar i fjor har arbeidsledigheten økt mest i Oppland, med hele 92 prosent.

Flest ledige menn

Sammenlignet med februar i fjor er det 20.000 flere arbeidsløse menn, en økning på 85 prosent. Arbeidsledigheten blant kvinner har økt med 5.400 personer, eller 30 prosent i perioden. Den sterke veksten i tallet på arbeidsledige menn skyldes at arbeidsmarkedet i Norge i stor grad er kjønnsdelt. Arbeidsledigheten har først og fremst rammet konjunkturutsatte yrker i privat sektor, yrker der mange menn er sysselsatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.