Åpenhet - hvor mye bør man egentlig si?

Publisert
Sist oppdatert

Åpenhet - hvor mye bør man egentlig si?Det er nok ikke til å stikke under en stol at de fleste av oss har noe erfaring med forskjellige partnere før man slår seg ned med den rette. Det er nok de færreste av oss som er helt uskyldsrene når man kommer inn i det forholdet som virkelig varer. Når man så har funnet den en vil slå seg ned sammen med - hvor mye bør en så fortelle partneren om sine tidligere erfaringer og forhold?Av psykolog Elsa Almås

Ja, jeg tenker nå på eventyr og seksuelle opplevelser. Jeg tenker med andre ord ikke nødvendigvis på utroskap, men på erfaringer fra tiden før han eller hun kom inn i bildet som det skulle være aktuelt å fortelle noe til.Rett som det er møter jeg par i konflikt på grunn av sjalusi rettet mot partnere fra fortiden. Da kan du selvsagt si at sjalusien er grunnløs, og at vedkommende som føler slik, må sette alle krefter inn på å fri livet sitt for slike urimeligheter. Dette ville jeg i så fall være enig med deg i, men det besvarer ikke spørsmålet om hvor mye man egentlig skal fortelle hverandre. I alle fall ikke alt på en gang og sannsynligvis heller ikke det hele.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer