Åpner for enda rimeligere hjemme-pc

Nye uttalelser fra Skattedirektoratet og flere fylkesskattekontor gjør kjøp av PC gjennom jobben ekstra gunstig for både den ansatte og bedriften.

Erland Nørstebø (til venstre) og Odd Hylland i Price Waterhouse Coopers er ikke i tvil: bedriften kan motregne inngående merverdiavgift ved kjøp av hjemme-pc´er
Erland Nørstebø (til venstre) og Odd Hylland i Price Waterhouse Coopers er ikke i tvil: bedriften kan motregne inngående merverdiavgift ved kjøp av hjemme-pc´er Vis mer
Publisert

Mer liberal tolkning av skattereglene gjør at velvillige norske arbeidsgivere kan skaffe arbeidstakerne datamaskiner til halv pris. Et samarbeid om kjøp av PC gjennom jobben behøver ikke koste arbeidsgiver annet enn administrativt arbeid i forbindelse med innkjøp og kontohold.

Det nye er at skatteetaten gjennom spredte utalelser åpner for at bedrifter kan motregne inngående merverdiavgift i det totale regnestykket. Denne fordelen kan arbeidsgiver delvis overføre til den ansatte - og fremdeles komme ut i null.

Ifølge advokatfullmektig Erland Nørstebø og skatterådgiver Odd Hylland i Price Waterhouse Coopers kan bedrifter motregne en forholdsmessig del av inngående merverdiavgift avhengig av fordelingen privat bruk og bruk i jobb.

- Dersom PCen skal brukes både i jobb og privat sammenheng har bedriften adgang til å trekke fra inngående merverdiavgift for den delen av utstyret som ved normal bruk anses å være jobbrelatert. Normalt vil dette ifølge skattedirektoratet være 75 prosent.

Nørstebø og Hylland viser til utalelser fra hordaland- og buskerud fylkesskattekontorer og skattedirektoratet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer