Åpner ny muslimsk bank

Britiske muslimer vil nå kunne ta opp boliglån og gå med løftet hode. I England åpner nemlig nå landets første muslimske bank, som gir finansiering tilpasset sharia-lovene.

Publisert
Sist oppdatert

I følge BBC skal The Islamic Bank of Britain ha hovedkontor i Birmingham, og åpner filialer i London, Birmingham, Leicester, Manchester, Leeds, Bradford og Glasgow.

Banken kommer verken til å betale eller kreve renter, men vil tilby finansielle produkter som er fullt ut i pakt med islam. Banken har tro på å tiltrekke seg en stor andel av Storbritannias to millioner muslimer. Mange britiske muslimer bruker ikke de etablerte bankene, fordi tilbudene derfra kommer i konflikt med sharia-lovene.

I følge BBC er nyetableringen finansiert av en heterogen, men ressursrik, gruppe bestående av private investorer, banker og finansintitusjoner fra Storbritannia og Midtøsten.

Islam-finans

I følge BBC, er det overordnede prinsippet innen muslimske finanser at alle former for renteberegninger er forbudt. I følge muslimsk lov er det utbytting, og derfor forbudt, å tjene penger på penger. Formue skal kun genereres gjennom lovlig handel og investering i eiendeler.

Muslimske finansielle modeller bygger derfor på risikodeling. Kunde og bank deler risikoen forbundet med alle investeringer, og avtaler deling av fortjeneste seg i mellom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer