Åpner ny muslimsk bank

Britiske muslimer vil nå kunne ta opp boliglån og gå med løftet hode. I England åpner nemlig nå landets første muslimske bank, som gir finansiering tilpasset sharia-lovene.

Publisert
Sist oppdatert

I følge BBC skal The Islamic Bank of Britain ha hovedkontor i Birmingham, og åpner filialer i London, Birmingham, Leicester, Manchester, Leeds, Bradford og Glasgow.

Banken kommer verken til å betale eller kreve renter, men vil tilby finansielle produkter som er fullt ut i pakt med islam. Banken har tro på å tiltrekke seg en stor andel av Storbritannias to millioner muslimer. Mange britiske muslimer bruker ikke de etablerte bankene, fordi tilbudene derfra kommer i konflikt med sharia-lovene.

I følge BBC er nyetableringen finansiert av en heterogen, men ressursrik, gruppe bestående av private investorer, banker og finansintitusjoner fra Storbritannia og Midtøsten.

Islam-finans

I følge BBC, er det overordnede prinsippet innen muslimske finanser at alle former for renteberegninger er forbudt. I følge muslimsk lov er det utbytting, og derfor forbudt, å tjene penger på penger. Formue skal kun genereres gjennom lovlig handel og investering i eiendeler.

Muslimske finansielle modeller bygger derfor på risikodeling. Kunde og bank deler risikoen forbundet med alle investeringer, og avtaler deling av fortjeneste seg i mellom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.