Åpner politiets publikumsmottak

Fra neste uke skal det igjen bli mulig å søke om utstedelse av pass, forteller justisminister Monica Mæland på tirsdagens pressekonferanse.

ÅPNER: Politienes publikumstjenester skal åpnes gradvis fra og med neste uke. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER: Politienes publikumstjenester skal åpnes gradvis fra og med neste uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

På den første daglige pressekonferansen om coronasituasjonen etter påske, kunne justis- og beredskapsminister Monica Mæland fortelle at politiet planlegger å gjenåpne enkelte tjenester for publikum.

Ifølge Mæland vil politiet i løpet av neste uke delvis gjenåpne publikumstjenester for blant annet anmeldelser av alvorlige hendelser, utstedelse av pass, og enkelte utlendingssaker.

Mæland påpeker at dette krever at de får på plass det nødvendige smittevernet hos politiet.

- De som kan, oppfordres fortsatt til å unngå fysisk fremmøte, påpeker Mæland.

Også frisører, fysioterapeuter og psykologer skal som kjent kunne åpne opp for drift fra og med neste uke, med egne smitteverntiltak på plass.

20. april vil dessuten barnehagene åpne, forbudet mot å overnatte på hytta utløper, og 27. april åpner barneskolene for elever på 1. til 4. trinn.

Både Mæland og helseminister Bent Høie, påpeker at en fortsatt oppslutning om smittevernrådene gjør det mer sannsynlig å slippe opp tiltak fremover.

- Vi må fortsette med å gjøre det vi vet som virker, dette avgjør hva vi kan lette opp av tiltak om noen uker, påpeker Høie, og viser eksempelvis til at vi bør fortsette å holde avstand til andre, holde oss hjemme, ikke minst hvis vi er syke, holde hendene våre rene, bli på hjemmekontor, unngå kollektivtransport hvis mulig og holde oss mest mulig i egen region.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer