Apotekene må avvise vaksine-kunder

Pålagt å prioritere visse grupper for influensavaksine.

AVVIST I DØRA? Apotekene er pålagt å prioritere å influensavaksinere utsatte grupper, og må derfor si nei til andre kunder som ønsker å vaksinere seg, men som ikke er prioritert ifølge FHI. Foto: Kristin Sørdal
AVVIST I DØRA? Apotekene er pålagt å prioritere å influensavaksinere utsatte grupper, og må derfor si nei til andre kunder som ønsker å vaksinere seg, men som ikke er prioritert ifølge FHI. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For kort tid siden ble det åpnet for at apotekene skal kunne rekvirere og sette influensavaksine på kunder, uten at de først må kontakte lege for å få skrevet ut resept på vaksinen.

Dette er helt nytt fra og med i høst.

Nå settes det imidlertid begrensninger på hvem som kan få tatt vaksinen i apotek.

Mandag 21. september skriver Helse- og omsorgsdepartementet at det på grunn av koronapandemien vil legges begrensninger på hvem som kan få influensavaksine i apotek, for å ivareta vaksinasjon av risikogruppene i størst mulig grad.

– Det er vedtatt en midlertidig forskrift som sier at apotek bare kan utlevere influensavaksiner til personer i målgrupper og risikogrupper fastsatt av FHI, fram til 1. desember, sier kommunikasjonssjef Jostein Soldal i Apotekforeningen.

– Vi har foreløpig ikke helt oversikt over hvordan alle sider ved dette skal håndteres i apotek, og jobber med det nå. Men uansett må apotekene forholde seg til den nye forskriften, slik at personer som ikke er i målgruppene FHI har bestemt, må stille seg bak i køen og vente til desember. Uansett er alle i målgruppene velkommen til vaksinering av apotek, sier Soldal til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer