Privatøkonomi

Appene som kan hjelpe deg

Disse appene kan hjelpe deg å spare penger.

ØKONOMI: Apper kan hjelpe deg å ta mer økonomiske valg. Foto: Embla Hjort-Larsen.
ØKONOMI: Apper kan hjelpe deg å ta mer økonomiske valg. Foto: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På torsdag ble renta hevet nok en gang, og med høyere rente, mat- og strømpriser, kan det være lurt å prøve å spare inn der man kan.

Det finnes flere apper som ofte kan hjelpe på privatøkonomien.

DinSide har sammen med forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand laget en liste over de beste appene som kan hjelpe deg å få bedre kontroll, men også spare penger.

Strømpriser

Det finnes flere apper hvor du kan få en bedre oversikt over strømmen. Man kan enten bruke sitt eget strømselskap sin app dersom de tilbyr dette eller så finnes det apper som gir deg oversikt over strømprisene.

- Strømapper, som blant annet Nord Pool, viser deg hva strømmen koster gjennom døgnet, når det er dyrest og billigst, og kommer med forslag om hvordan du kan bruke mindre strøm. Dette kan få ned både strømforbruket og strømregningen, forteller Tvetenstrand.

Nord Pool finnes på Appstore.

YouNeedABudget

For å spare penger kan det være lurt å lage et budsjett. Man kan for eksempel se hvor mye penger som går til ulike ting i flere nettbanker. Denne appen gir deg muligheten til å sette opp ditt eget budsjett, samtidig som deg gir deg noen økonomiske råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer