Privatøkonomi

Appene som kan hjelpe deg

Disse appene kan hjelpe deg å spare penger.

ØKONOMI: Apper kan hjelpe deg å ta mer økonomiske valg. Foto: Embla Hjort-Larsen.
ØKONOMI: Apper kan hjelpe deg å ta mer økonomiske valg. Foto: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På torsdag ble renta hevet nok en gang, og med høyere rente, mat- og strømpriser, kan det være lurt å prøve å spare inn der man kan.

Det finnes flere apper som ofte kan hjelpe på privatøkonomien.

DinSide har sammen med forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand laget en liste over de beste appene som kan hjelpe deg å få bedre kontroll, men også spare penger.

Strømpriser

Det finnes flere apper hvor du kan få en bedre oversikt over strømmen. Man kan enten bruke sitt eget strømselskap sin app dersom de tilbyr dette eller så finnes det apper som gir deg oversikt over strømprisene.

- Strømapper, som blant annet Nord Pool, viser deg hva strømmen koster gjennom døgnet, når det er dyrest og billigst, og kommer med forslag om hvordan du kan bruke mindre strøm. Dette kan få ned både strømforbruket og strømregningen, forteller Tvetenstrand.

Nord Pool finnes på Appstore.

YouNeedABudget

For å spare penger kan det være lurt å lage et budsjett. Man kan for eksempel se hvor mye penger som går til ulike ting i flere nettbanker. Denne appen gir deg muligheten til å sette opp ditt eget budsjett, samtidig som deg gir deg noen økonomiske råd.

Finnes på Google Play.

DrivstoffAppen

Med DrivstoffAppen kan du sjekke når og hvor det lønner seg å fylle drivstoff, enten til bil eller båt. Appen viser deg hvor langt unna det er til de ulike bensinsstasjonene og hva prisen er på. På den måten kan du selv undesøke hvor du kan fylle drivstoff til billigst mulig.

- Du kan spare mye per tank ved å være prisbevisst når prisen er så høy som nå, sier Tvetenstrand.

Finnes på Appstore og Google Play.

To Good To Go

Appen for deg som ønsker å bekjempe matsvinn men også få tak i mat til en billig penge. To Good To Go er en app hvor du kan kjøpe overskuddsmat hos ulike butikker, hotell, kiosker og bakerier for en redusert pris. Man kjøper forundringsposer fra steder i nærheten av deg og henter maten på et gitt tidspunkt. Forundringsposene varierer i pris, men ligger som regel rundt 25 til 45 kroner.

Finnes på både Google Play og Appstore.

Mattilbud

Forbrukerøkonomen tipser også om mattilbudappen som viser ukens tilbud fra de vanligste butikkjedene. På den måten kan man planlegge hvor man bør ta ukeshandelen og gjøre den billigere.

- Det er supert å kjøpe inn litt ekstra av varer du bruker mye av når det er på tilbud, men pass på holdbarhetsdatoer og oppbevar det på et sted så det ikke blir glemt, råder Tvetenstrand om.

- Husk å bli medlem hos de butiikkene du handler, slik at du får med deg medlemsfordelene, legger hun til.

Finnes på Google Play og AppStore

Tise og Finn
Gjenbruksappene Tise og Finn gir deg muligheten til å selv kjøpe og selge alt fra klær, mobiltelefoner og datamaskiner til interiør og kunst. På Tise er det er også mulig å tjene Tise Cash som man kan løse ut i diverse tilbud. Ved å kjøpe brukt er man både mer miljøbevisst, i tillegg til at man kan spare litt penger på det.

- Husk bare at du ikke sparer penger på å kjøpe ting på tilbud som du ellers ikke ville kjøpt. En genser er ikke billig om den ikke blir brukt, og mat er ikke billig om den blir kastet, sier Tvetenstrand.

Finnes på Google Play og Appstore.

TISE: Cash Store på Tise hvor du kan benytte deg av ulike tilbud. Foto: Skjermdump
TISE: Cash Store på Tise hvor du kan benytte deg av ulike tilbud. Foto: Skjermdump Vis mer

Prisjakt og Prisguiden

Prisjakt og prisguiden er apper som hjelper deg å sammenligne priser på produkter fra ulike butikker. På den måten kan du finne butikken som selger produktet du ønsker å kjøpe for den rimeligste prisen. Det er også mulig å opprette prisovervåkning og se på prishistorikken til varen. Sjekker man hvilken butikk som selger varen rimeligst vil man kunne spare litt penger.

Finnes på Appstore og Google Play

Bookis

Bookis er appen som gir deg mulighet til å selge og kjøpe brukte bøker. Denne appen er smart for deg som er student eller om du ønsker en ny bok. Bøkene som blir solgt er brukt, men selges ofte til en redusert pris.

Finnes på Appstore og Google Play.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer