Apple Pay kan utløse betalingskrig

Mens det ene norske alternativet er optimistisk, tegner den andre konkurrenten et dystrere bilde om iPhone-produsentens nyvinning kommer til Norge.

Her ser du Apple Pay i bruk i Norge. Men hva vil det si for de to norske alternativene? Foto: TROND BIE
Her ser du Apple Pay i bruk i Norge. Men hva vil det si for de to norske alternativene? Foto: TROND BIE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om Apple Pay foreløpig ikke er lansert i Norge, så fungerer faktisk tjenesten allerede godt i enkelte norske butikker, noe vår test av Apple Pay i praksis demonstrerte.

Foreløpig forutsetter riktignok bruken av Apple Pay at flere betingelser er oppfylt, men det mest interessante med Apple Pay er selvsagt at den også setter de andre mobilbetalings-alternativene under press.

Det reiser naturlig nok flere spørsmål: Vil dagens alternativer bli utkonkurrert av Apple Pay, eller vil de samarbeide og fungere side om side med Apples betalingsløsning?

LES MER: Vi har prøvd Apple Pay - i Norge

Dette er de to norske konkurrentene

Det ene er NFC-løsningen ValYou som er et samarbeid mellom DNB og Telenor, og det andre er mCash.

Bilder av de to konkurrentene får du her:

Merk deg at mCash, i motsetning til Apple Pay og ValYou, ikke fungerer i kombinasjon med NFC-teknologi. I stedet brukes mobil-kameraet i kombinasjon med en QR-kode i butikken.

Hvorfor? Fordi alle smartmobiler har et kamera. Når det er sagt har ikke selskapet noe imot NFC, men den løsningen krever altså at butikkene har oppdatert betalingsterminalene sine.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer