Svindel

Apple-svindel skremmende lik originalen

Forsøker å lure deg med iPhone 11 Pro.

Publisert

Enkelte svindelmetoder er gjennomført såpass godt at det kan være svært vanskelig å skille dem fra det som er ekte vare. En ny «Apple-svindel» som er i sirkulasjon, er et godt eksempel på det.

«Din tapte iPhone 11 Pro Silver ble funnet og overlevert Apple Store. Fyll ut skjemaet med informasjonen din på», står det etterfulgt av en lenke som tilsynelatende leder til Apples støttesider.

Denne delen av svindelen bør vekke litt mistanke. Først og fremst på grunn av avsenderen som er «livecid77ce», men overser du det og trykker på lenka, er det fort gjort å bli lurt.

Farlig lik

For nettsiden du lander på er skremmende lik Apples egen støtteside. En rask sjekk på den falske siden viser at så å si samtlige lenker er ekte og leder til Apples offisielle nettsider, men det er én stor forskjell:

På Apples side er det en søkeboks for å søke i kundestøtten, mens det på den falske er en tekstboks som ber deg logge inn med Apple-ID-en din.

Ellers er de to sidene så å si identiske.

I bildet øverst i saken er det til venstre fra den falske Apple-siden og det til høyre fra den offisielle.

Dette er ikke første gang vi ser godt gjennomførte svindler som bruker Apple i svindelen sin. Senest i fjor skrev vi om en slik metode som var farlig lik originalen.

UTPRESSINGSMAIL: Dette må du gjøre om du får svindelmailen. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Vær mer skeptisk

Politiet har tidligere uttalt at forebygging er et viktig tiltak og deres oppfordring til publikum er å være mer skeptiske til e-poster som kan virke mistenkelige, og tenke seg grundig om før man klikker på lenker fra mottakere man ikke kjenner.

Spesielt bør du være obs på fakturaer og kvitteringer på kjøp du ikke har gjennomført, som i dette tilfellet med kjøpet i App Store. Politiets nettpatrulje på Facebook anbefaler følgende:

  1. Ikke betal for varer/tjenester du ikke er sikker på at du har bestilt.
  2. Slett SMS-en (eller mailen).
  3. Ikke åpne linker du mottar som du ikke er sikker på.
  4. Se alltid etter hvem du mottar meldingen fra og at det er noen du stoler på.
  5. Er du i tvil om meldingen er ekte? Kontakt den angivelige avsenderen, i dette tilfellet Posten, og spør.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer