Svindel

Apple-svindel skremmende lik originalen

Forsøker å lure deg med iPhone 11 Pro.

Publisert

Enkelte svindelmetoder er gjennomført såpass godt at det kan være svært vanskelig å skille dem fra det som er ekte vare. En ny «Apple-svindel» som er i sirkulasjon, er et godt eksempel på det.

«Din tapte iPhone 11 Pro Silver ble funnet og overlevert Apple Store. Fyll ut skjemaet med informasjonen din på», står det etterfulgt av en lenke som tilsynelatende leder til Apples støttesider.

Denne delen av svindelen bør vekke litt mistanke. Først og fremst på grunn av avsenderen som er «livecid77ce», men overser du det og trykker på lenka, er det fort gjort å bli lurt.

Farlig lik

For nettsiden du lander på er skremmende lik Apples egen støtteside. En rask sjekk på den falske siden viser at så å si samtlige lenker er ekte og leder til Apples offisielle nettsider, men det er én stor forskjell:

På Apples side er det en søkeboks for å søke i kundestøtten, mens det på den falske er en tekstboks som ber deg logge inn med Apple-ID-en din.

Ellers er de to sidene så å si identiske.

I bildet øverst i saken er det til venstre fra den falske Apple-siden og det til høyre fra den offisielle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer