Apple-svindel «umulig» å oppdage

Bedrageriene er mer gjennomførte en noen gang tidligere. Denne Apple-svindelen kan være svært vanskelig å avsløre.

APPLE-SVINDEL: Denne svindelsiden er såpass gjennomført at det kan være vanskelig å skille den fra Apples offisielle nettsted. Foto: Skjermdump
APPLE-SVINDEL: Denne svindelsiden er såpass gjennomført at det kan være vanskelig å skille den fra Apples offisielle nettsted. Foto: Skjermdump Vis mer
Publisert

Bedragere blir mer og mer kreative og grundige i sitt forsøk på å svindle uskyldige personer. En ny metode der svindlere utgir seg for å være Apple er skremmende godt gjennomført, og for den uoppmerksomme er det vanskelig å skille mellom hva som er ekte og hva som er falskt.

Metoden, som også er omtalt av ITavisen, går ut på å sende en falsk kvittering på et kjøp i Apple App Store, for eksempel et spill. Kvitteringen er såpass godt gjennomført at det er lett å tro at den kommer fra Apple.

Personer som mottar en slik falsk e-post og som tror den er ekte, vil trolig reagere på at dette ikke er et produkt de har kjøpt og trykker kanskje på lenken for å kansellere kjøpet. Da blir du videresendt til en nettside som minner mistenkelig mye om den ekte nettsiden til Apple - se skjermdump øverst i saken - det står til og med «apple.com» i adressefeltet - som ber deg logge inn med Apple ID-en din.

Vær obs på ting du ikke har kjøpt

Politiet mener forebygging er et viktig tiltak og deres oppfordring til publikum er å være mer skeptiske til e-poster som kan virke mistenkelige, og tenke seg grundig om før man klikker på lenker fra mottakere man ikke kjenner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer