Aprilspøk ble sann

1. april i fjor fortalte vi at du kunne få boliglån med tre prosent i rente. Det var selvsagt en aprilspøk. Men - enda mer utrolig - i løpet av året ble spøken sann.

Publisert
Sist oppdatert

På denne datoen i fjor våknet DinSide Økonomi's lesere til en glad-melding.

Krav om tallkunnskap

På sidene våre kunne de nemlig lese om at den Danske Bank i Danmark tilbød snille nordmenn boliglån til tre prosent i rente. Det var imidlertid et par kriteriter som måtte være oppfylt:Du måtte være på besøk i Danmark minst to ganger per årDu måtte klare en talltest som bestod av spørsmål om det danske tallsystemetPreben S. Vindel (les: Svindel) stilte velvillig opp på intervju og fortalte om den unike muligheten. Og i Norge var det var Fokus Bank som "liksom" var den norske banken som skulle ordne dette for de norske kundene.

Fokus Bank opplevde telefonstorm denne morgenen, og i løpet av formiddagen så vi oss nødt til å fjerne Fokus Bank fra artikkelen.

Hele aprilspøken ser du her

Helt sant

Men det vi mente som en spøk i fjor, ble faktisk en sannhet i løpet av året.

Gjentatte rentenedsettelser fra Norges Bank har gitt bankene anledning til å tilby boliglån som nærmer seg tretallet.

Og ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon skal renten ytterligere litt nedover, før den sannsynligvis vil begynne å stige til sommeren igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer