År 2000-skader - hva dekker forsikringen?

NVE mener det vil bli strømbrudd flere steder i Norge som følge av år 2000-problemer. De skader det måtte påføre deg, er dekket av forsikringen.

Forsikringen gjelder selv om lyset går neste nyttårsaften.
Forsikringen gjelder selv om lyset går neste nyttårsaften. Vis mer
Publisert

Norges Forsikringsforbund går nå ut og forteller hvilke av de skader som kan oppstå som følge av år 2000-feil som dekkes av forsikringen. Der presiseres det at forsikring kun er ment å dekke skader som man ikke kan vite kommer. Derfor stilles det også strengere krav til næringslivskunder enn privatkunder. Mens næringslivet er forventet å kunne forutse og forebygge slike problemer, er situasjonen en annen for den vanlige mann og kvinne.

Følgeskader dekkes

Skadeforsikringen gjelder selv om årstallet skifter fra 1999 til 2000. Nærmere bestemt betyr det at skader som oppstår på grunn av at utstyr ikke virker eller virker feil, fortsatt skal dekkes. For den enkelte husholdning er det særlig problemer i tilknytning til strømforsyningen som kan forårsake skader. Selv om skaden skyldes strømstans etter en år 2000-feil, vil for eksempel en ødelagt fryser og frysevarer fortsatt erstattes dersom du er forsikret for dette. Det betyr at også andre skader som skyldes en slik strømstans vil dekkes, for eksempel frostskader på rør og vannskader som følger av dette.

Mange har innbruddsalarm koblet til strømnettet. Også her hevder Forsikringsforbundet at erstatning ved innbrudd ikke vil avkortes selv om et strømbrudd setter alarmanlegget ut av funksjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.