Søke om dagpenger hos Nav?

Arbeidsledig? Registrér deg som arbeidssøker umiddelbart

Hvis ikke kan du fort gå glipp av tusenvis av kroner i dagpenger.  

ARBEIDSLEDIG: Registrér deg som arbeidssøker så fort som mulig, så du ikke går glipp av dagpenger. Foto: Berit B. Njarga
ARBEIDSLEDIG: Registrér deg som arbeidssøker så fort som mulig, så du ikke går glipp av dagpenger. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Å bli arbeidsledig er ingen drømmesituasjon, men det kan skje oss alle en eller flere ganger i livet. Da er det greit å søke om dagpenger, dersom du har krav på det.

Man kan nemlig få dagpenger allerede fra og med dag fire etter at du mistet jobben. For å få dette, gjelder det å huske å registrere seg som arbeidssøker så snart du står uten jobb.

Vær rask med å registrere deg som arbeidssøker

Det aller første du bør gjøre om du mister jobben, er altså å gå til Navs nettsider og registrere deg som arbeidssøker. Dette er et av vilkårene for å kunne søke om dagpenger. Har du krav på dagpenger, er det en ventetid fra du mistet jobben på tre dager, som du altså ikke får dagpenger for, forteller kontorsjef Anita Mølmesdal Sivertsen i Nav til Dinside.

Hun tror de fleste som mister jobben kjenner til at de må være raskt ute med å registrere seg hos dem.

- De aller fleste som mister jobben, eller vet de kommer til å miste den, er som regel raskt ute med å registrere seg som arbeidssøker og søke dagpenger, sier hun til Dinside.

Du får pengene etterbetalt

Skulle du være raskt ute med å registrere deg som arbeidssøker, men hakket tregere med å søke om dagpenger, er det ingen fare:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer