Arbeidsledighet kan gi mer ID-tyveri

Dårlige tider i Europa kan gi dårlige tider for nordmenn. Noe må gjøres, mener ekspertene.

FRYKTER FREMTIDEN: Christian Meyer i Norsis tror flere mennesker uten jobb skaper flere ID-tyver. Som også kan ramme nordmenn.  Foto: Per Ervland
FRYKTER FREMTIDEN: Christian Meyer i Norsis tror flere mennesker uten jobb skaper flere ID-tyver. Som også kan ramme nordmenn. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge opplevde en nedgang i antall ID-tyverier i 2010 og 2011, ifølge undersøkelser utført på vegne av Norsis. Men utviklingen har nå stanset, og Norsis mener omlag 105.000 nordmenn har blitt utsatt for ID-tyveri i løpet av de to siste årene.

– Jeg sa for ett år siden at jeg ikke trodde den positive utviklingen ville fortsette. Og jeg fikk rett, sier ID-tyveriekspert og prosjektleder Christian Meyer i Norsis til DinSide.

Han forteller at USA også opplevde en nedgang i antall ID-tyverier i mange år, før finanskrisen kom, og antallet raste opp igjen. "Folk mistet jobben og måtte finne andre inntektskilder", som Meyer sier.

– Nå sliter mange land i Europa, og det er ikke noen lysning i tunnelen. Da kommer mange krabbende til landene med melk og honning, advarer eksperten.

Et av disse landene er Norge.

Slik oppdager du at du har blitt offer for ID-tyveri

Nokas-ran vs. Nordea-svindel

Flere ID-tyverier i Norge kan altså bli et direkte resultat av økt arbeidsledighet i Europa, ifølge Meyer. På lik linje med at kriminalitet generelt øker når tidene er tøffe. Det spesielle med ID-tyverier, er at det kan være mer fristende en klassiske innbrudd og ran.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer