Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel

Arbeidstilsynet advarer mot en faktura for tjenester knyttet til internkontroll på 8.400 kroner, som de mener er et forsøk på svindel.

ADVARER: Arbeidstilsynet advarer mot denne fakturaen, og har anmeldt firmaet som står bak for svindelforsøk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu
ADVARER: Arbeidstilsynet advarer mot denne fakturaen, og har anmeldt firmaet som står bak for svindelforsøk. Foto: Martin Kynningsrud Størbu Vis mer
Publisert

Fakturaen kommer angivelig fra HMS Kontroll, og i fakturaen refereres det til Arbeidstilsynets nettsider.

– For Arbeidstilsynet er det viktig å få fram at denne fakturaen fra HMS Kontroll ikke skyldes krav fra Arbeidstilsynet eller krav i regelverket om internkontroll, sier kommunikasjonsdirektør Stig Inge Eikemo i Arbeidstilsynet.

Arbeidstilsynet har anmeldt firmaet for svindelforsøk, og de ber alle som har mottatt slike fakturaer, om å sjekke om de har bestilt tjenesten de har fakturert for.

Slik ser fakturaen ut, som Arbeidstilsynet nå advarer mot. Skjermdump: Arbeidstilsynet
Slik ser fakturaen ut, som Arbeidstilsynet nå advarer mot. Skjermdump: Arbeidstilsynet Vis mer

Svindel-fakturaer er et kjent problem som Dinside har omtalt ved flere tilfeller.

Norsis har tidligere uttalt at de ulovlige fakturaene blir bedre og bedre utformet, som gjør det vanskeligere å avdekke om de er falske uten å se nøye på dem eller gjøre undersøkelser som kan avdekke dette.

Får du en faktura du er i tvil om, bør du følge denne sjekklisten fra Norsis:

  • Kontroller om du faktisk har bestilt tjenesten du faktureres for.
  • Dersom du har innsigelser mot en ordrebekreftelse eller faktura, er det viktig at du så snart som mulig sender leverandøren en skriftlig, begrunnet innsigelse mot det du mener er uriktig.
  • Om faktura kommer på e-post, ikke oppgi sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post, og tenk deg om før du klikker på lenker eller vedlegg.
  • Les alt med liten skrift.
  • Avdekker du en falsk faktura, må du ikke betale den.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer