Trakassering på jobb?

Arbeidstilsynet skal sjekke seksuell trakassering hos bedriftene

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) sier at Arbeidstilsynet nå skal se etter seksuell trakassering under sine tilsyn hos landets bedrifter.

SKAL AVDEKKE TRAKASSERING: Arbeidstilsynet skal se etter seksuell trakassering hos norske bedrifter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
SKAL AVDEKKE TRAKASSERING: Arbeidstilsynet skal se etter seksuell trakassering hos norske bedrifter. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

– Seksuell trakassering har ikke vært en del av tilsynene tidligere, så nå skal vi rulle ut mer effektfulle og strengere krav til bedriftene, sier arbeidsminister Anniken Hauglie til Nettavisen.

Både Dagbladet og Dinside har tidligere skrevet om hvordan blant annet julebordsesongen fører til tilfeller av trakassering, enten av de som jobber der, eller blant de som deltar på julebordet.

Arbeidsministeren varsler nå at bedrifter som ikke har gode nok rutiner mot seksuell trakassering risikerer pålegg fra Arbeidstilsynet.

Inspektørene skal også veilede arbeidsgiverne i hvordan seksuell trakassering kan forebygges og håndteres.

Det er spesielt i tilsynene hos bedrifter overnattings – og serveringsbransjen hvor seksuell trakassering vil være ett av temaene.

– Det vi gjør nå er at vi trener opp Arbeidstilsynets inspektører til å se etter seksuell trakassering på arbeidsplassene. Det kommer til å være 600–700 tilsyn i 2018. Da vil rutiner mot seksuell trakassering være en del av det Arbeidstilsynet ser etter, sier Hauglie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer