Kommentar

Årets beste julegaveønske

Aldri før har så mange av oss hatt så mye å dele. Denne jula er en gyllen anledning til å gjøre nettopp det.

GJØR NOE MED DEG: Det burde vært en lov som sikret at alle 11-åringer som ønsker seg bok om skumle ting til jul, fikk nettopp det. Foto: Bjørn Eirik Loftås
GJØR NOE MED DEG: Det burde vært en lov som sikret at alle 11-åringer som ønsker seg bok om skumle ting til jul, fikk nettopp det. Foto: Bjørn Eirik Loftås Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Inne på handlesenteret på Jessheim står et stort juletre. Mellom lys, grener og kuler henger det små lapper. Jeg snur på en av dem. Der står det: Gutt 5 år. Ønsker seg julestrømpe med godteri. På en annen står det: Gutt 11 år. Ønsker seg bok om skumle ting. På en tredje: Jente 7 år. Ønsker seg tegnebrett.

Det er Omsorg Jessheim som står bak tiltaket, som er like enkelt som det er genialt: Folk kan ta med seg en lapp, kjøpe den aktuelle gaven og levere den i info-skranken på handlesenteret. Deretter blir den pakket inn og levert til den aktuelle familien som har kommet med ønsket.

Dette er familier som har det ekstra vanskelig økonomisk i denne såre tiden. Snakk om deling med mening!

En time senere har vi levert fra oss en velfylt julestrømpe og et stilig tegnebrett.

Jeg er selv far til en liten tass, og det gjør meg så uendelig trist å lese disse små ønskelistene. Tenk, en julestrømpe med godteri. Jeg ser for meg femåringen, som selvfølgelig kjenner kriblingen og forventningene bygge seg opp, like sterkt som alle andre femåringer, men som kanskje er stor nok til å forstå at han ikke kan få alle de tingene som mange andre tar som en selvfølge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer