Årets beste og verste juleøl

Vi har testet 40 juleøl. Og vinneren er soleklar.

Årets beste og verste juleøl
Publisert
Sist oppdatert

Årets juleøl står klart i butikk- og polhyllene, og DinSides ekspertpanel har drukket seg gjennom hele 40 slag, for å finne ut hvilke du bør kose deg med i julen.

Alkoholfrie ølButikkølSterkøl

Uklassing

Vi har delt testen inn i tre kategorier: Alkoholfrie øl, butikkøl (klasse D) og sterkøl. Og Aass bryggeri gjør rent bord i alle tre kategoriene.

Ølet som kommer best ut, er en nykommer. Aass Juleøl Premium, som måler en alkoholstyrke på hele 9 prosent, er det eneste ølet som får en 6-er på terningen.

- Det er den mest komplekse, men likevel den mest harmoniske smakssammensetningen, er ekspertpanelsets dom.

- Den har alt. Den vil være god til for eksempel pinnekjøtt. Dette her var en kjempeoverraskelse. Og til å være så sterk øl var det ikke tungt, konkluderer testerne.

Vant til å drikke øl

Årets testpanel består av tre staute karer, som har smakt en del øl i sitt liv. Hylje Mortensen (53), Viggo Evensen (57) og Vidar Johnsen (55) er med i styret i Norske Ølvenners Landsforbund (Norøl). Norøl kaller seg selv en uavhengig forbrukerorganisasjon, som jobber for å formidle ølkultur i Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer