Rentebeslutning

Årets første rentemøte

Dette er fasiten fra Norges Bank.

STYRINGSRENTA: Torsdag 23. januar offentliggjør sentralbanksjef Øystein Olsen den første rentebeslutningen i 2020. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix.
STYRINGSRENTA: Torsdag 23. januar offentliggjør sentralbanksjef Øystein Olsen den første rentebeslutningen i 2020. Foto: Berit Roald/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ett nytt år, én ny rentebeslutning fra sentralbanken.

Og, denne gang lar de styringsrenta forbli uendret - nok en gang.

«Komiteen for pengepolitikk og finansiell stabilitet har besluttet å holde styringsrenten uendret på 1,50 prosent. Slik komiteen nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dagens nivå den nærmeste tiden», står det i Norges Banks pressemelding.

Kan forbli urørt i tre år

Dette er ikke overraskende med tanke på signalene Norges Bank sendte ut før jul.

I siste pengepolitiske rapport skriver de nemlig at «slik hovedstyret nå vurderer utsiktene og risikobildet, vil styringsrenten mest sannsynlig bli værende på dette nivået den nærmeste tiden».

HOLDER SEG HER: Norges Bank illustrerer uendret styringsrente de neste årene (stiplet linje), men det er noe usikkerhet både på opp- og nedsiden. Foto: skjermdump.
HOLDER SEG HER: Norges Bank illustrerer uendret styringsrente de neste årene (stiplet linje), men det er noe usikkerhet både på opp- og nedsiden. Foto: skjermdump. Vis mer

Styringsrenta forblir altså på 1,5 prosent, og det er langt på vei signalisert at renta blir stående her de neste tre årene.

Sentralbanken hevet renta sist i september 2019.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer