Årets julegave 2010

Elektronikkbransjen har kåret speilreflekskameraet Canon EOS 550D til årets julegave.

UNDER TREET I ÅR? Fagbladet Elektronikkbransjen og bladets lesere har kåret Canons kritikerroste kamera til årets julepresang. Foto: Per Ervland
UNDER TREET I ÅR? Fagbladet Elektronikkbransjen og bladets lesere har kåret Canons kritikerroste kamera til årets julepresang. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For sjette gang har fagbladet Elektronikkbransjen utnevnt et produkt til årets julegave. I år har bladets lesere vært med på avgjørelsen, og mandag kveld ble det klart at årets valg faller på speilreflekskameraet Canon EOS 550D.

Juryens begrunnelse

- Kombinasjonen av profesjonell ytelse og enkelt grensesnitt skal gjøre det lett å ta bilder og film med et høyt kvalitetsnivå, heter det i Elektronikkbransjens omtale av kameraet.

Canon EOS 550D høstet mange godord og fikk terningkast fem i en grundig test utført av DinSide for noen måneder siden, der konklusjonen var at dette er Canons beste folkekamera.

Ifølge Prisjakt.no kan du få vidunderet uten objektiv for i underkant av 6.000 kroner. Kamera med 18-135mm objektiv koster fra i underkant av 8.000 kroner, ifølge Kelkoo.no.

Flere priser

I tillegg til den gjeve utmerkelsen for årets julegave, ble det også delt ut priser i 11 kategorier. Blant annet ble Iphone 4, kåret til årets mobiltelefon. Apples nyeste mobiltelefon fikk terningkast seks her på DinSide, og som vår anmelder konkluderer: Uansett hva en måtte mene om Apple er det nesten umulig å ikke la seg imponere. Derfor får den da også en sekser.

Årets dataprodukt ble Samsung Galaxy Tab, nettbrettet som med sin tidlige lansering har tatt innersvingen på Apples iPad, som fortsatt ikke er offisielt lansert her til lands. Også dette produktet har høstet gode ord på DinSide. Nettbrettet fikk terningkast fem, og vår anmelder konkluderte at produktet både imponerer og begeistrer, til tross for at det også har et par mangler.

I kategorien for småelektronikk, var det den nesten-runde kaffemaskinen Nescafè Dolce Gusto som stakk av med seieren. Kaffemaskinen har vært til test på DinSide, og fikk fire øyne på terningen. DinSides anmelder synes kaffen smakte godt, men maskinen var langt fra perfekt.

ÅRETS KAFFEMASKIN: Nescafés stilige nyhet på kaffefronten fikk terningkast fire i DinSide. Foto: Per Ervland
ÅRETS KAFFEMASKIN: Nescafés stilige nyhet på kaffefronten fikk terningkast fire i DinSide. Foto: Per Ervland Vis mer


Alle vinnerne

Her ser du vinneren i alle de 11 kategoriene for årets julegave 2010:

Årets julegave og fotoprodukt:
Canon EOS 550D

Årets bildeprodukt:
Samsung LCDLED 6-serie (Vi har testet storebroren med 3D-funksjon)

Årets dataprodukt:
Samsung Galaxy Tab

NETTBRETT: Samsung Galaxy Tab er kåret til årets dataprodukt. DinSuide likte det nye nettbrettet så godt av vi ga det en femmer på terningen. Foto: Per Ervland
NETTBRETT: Samsung Galaxy Tab er kåret til årets dataprodukt. DinSuide likte det nye nettbrettet så godt av vi ga det en femmer på terningen. Foto: Per Ervland Vis mer


Årets film:
Toy Story 3

Årets hvitevare:
Miele W6546WPS

Årets lydprodukt:
Apple Ipod Nano

Årets mobiltelefon:
Apple Iphone 4

Årets spillprodukt:
PlayStation Move (omtale i ITavisen)

Årets småelektriske:
Nescafè Dolce Gusto

Årets spill:
FIFA 11

Årets tilbehør:
Logitech Harmony 600/650

Fjorårets vinner

Et ny speilreflekskamera kan nok bli en litt vel dyr julegave for de fleste. I fjor var listen satt enda høyere, da de første generasjonene LED-TV kom på plass i butikkene. Fagbladet Elektronikkbransjen kåret Samsungs 7-serie til årets julegave. Da kostet disse TV-ene opptil 19.000 kroner, ifølge en pristest utført av DinSide.

Året før var det blu-ray-spillerne som ble kåret til årets julegave. Den gangen var spillerne relativt nye og dyre. Men som med det meste annet av elektronikk, har det ikke tatt lang tid før prisene er blitt betydelig hyggeligere. Nå trenger du ikke punge ut med mer enn noen hundrelapper for en splitter ny spiller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer