Årets julegave 2011

Elektronikkbransjen har kåret iPad 2 til årets julegave. Men også 12 andre kategorier har fått sine vinnere.

Den første iPaden ble lansert for sent på året til å bli nominert i fjor. I år var det imidlertid ingen tvil om hvem som stakk av med seieren. Foto: Produktbilde Apple
Den første iPaden ble lansert for sent på året til å bli nominert i fjor. I år var det imidlertid ingen tvil om hvem som stakk av med seieren. Foto: Produktbilde Apple Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stiftelsen Elektronikkbransjen har for syvende gang kåret et utvalgt produkt til årets julegave, og under kveldens prisutdeling på Oslo Plaza ble det altså klart at vinneren for 2011 er Apples populære nettbrett iPad 2.

En soleklar vinner

Selv om det var mange gode kandidater å velge mellom var enigheten blant årets jury-medlemmer stor. Og strengt tatt er det ingen overraskelse. Apple skapte rett og slett en ny kategori da de slapp den første iPaden i fjor, og tok ikke bare kundene med storm, de tok også alle konkurrentene på sengen. Først i år har det begynt å komme mange alternativer, hovedsaklig Android-baserte nettbrett, men ingen har enn så lenge klart å true Apples oppdaterte nettbrett av tronen.

Begrunnelsen:- Hovedjuryen besto av ulike personer fra handelsleddet, samt journalist Øyvind Paulsen fra DinSide, sier Stian Sønsteng, ansvarlig redaktør fra fagbladet Elektronikkbransjen. Det viste seg at juryen raskt samlet seg om samme kandidat som vinner av årets julegave, iPad 2.

- Juryen la blant annet vekt på at dette produktet har en særstilling blant nettbrettene i folks bevissthet. Den fremhevet også svært god brukervennlighet. Selv om produktet har vært lenge i handelen, tror juryen mange vil ønske seg en iPad 2 til jul, avslutter Sønsteng.

iPad 2 fikk for øvrig terningkast seks i DinSides test, og fås i dag kjøpt fra 3.750 til 4.950 kroner, avhengig av størrelse på minnet og om du vil ha 3G eller WiFi-versjonen. Lurer du for øvrig på hvorfor iPad 1 ikke vant i fjor, er svaret ganske enkelt at den ble lansert så sent på året i Norge at den ikke rakk å være med i kåringen.

Bransjepris, med bidrag fra testjournalister

Elektronikkbransjens julegavepris har etter hvert blitt en kåring som henger høyt i bransjen, og selv om det bare er ett produkt som kan smykke seg med betegnelsen Årets julegave, blir det i tillegg kåret vinnere i hele 12 produktkategorier.

Tanken er selvsagt å omfatte alle deler av bransjens produktutvalg.

Hver kategori har hatt sin egen fagjury som har nominert de ulike kandidatene det her vært mulig å stemme på. For å sikre kvaliteten på de utvalgte produktene, har hver eneste fagjury bestått av medlemmer fra Elektronikkbransjen, samt en rekke utvalgte testjournalister fra norske fagblader, både på nett og på papir. Fra DinSide har for eksempel Pål Joakim Olsen og Øyvind Paulsen deltatt i flere av fagjuryene.

Etter nominasjonsprosessen ble det så foretatt en avstemning blant Elektronikkbransjens medlemmer. Resultatene herfra ga de 12 ulike kategorivinnerne, som alle gikk videre til hovedkåringen årets julegave. Juryen bestod av utvalgte medlemmer fra Elektronikkbransjen, samt Paulsen fra DinSide.no.

Her er de ulike kategorivinnerne:

 • 1. Årets dataprodukt og årets julegave: iPad 2. Les DinSides test av iPad 2 her
 • Synes du iPad 2 er en verdig vinner?

  (Avsluttet)
  Nei(48%) 1264
  Ja(46%) 1207
  Vet ikke(5%) 141
  Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


 • 2. Årets tilbehør: Apple Smart cover til iPad 2
 • 3. Årets bildeprodukt: Samsung LED 8-serien. Les DinSides test av Samsung D8005 her
 • 4. Årets lydprodukt: Philips Fidelio for Android. Vi ga den en femmer på terningen Les DinSides test her
 • 5. Årets film: Hodejegerne.
 • 6. Årets spill: Fifa 12.
 • 7. Årets hvitevare: Samsung WF1124 12 KG vaskemaskin.
 • 8. Årets småelektriske produkt: Bosch Tassimo kapselmaskin.
  Vår anmelder lot seg imidlertid ikke helt overbevise av Bosch sin nye kapselkaffemaskin. Kaffen blir grei, og den er lett å bruke. Men den bråker for mye var vår dom. Les vår test av Tassimo T65 her
 • 9. Årets mobiltelefon: iPhone 4s. Mobilen fikk terningkast seks i DinSides test.
 • 10. Årets kompakte systemkamera: Her ble det faktisk to kameraer som fikk like mange stemmer. Vinnerne ble Nikon 1 V1 og Panasonic Lumix GF3.

  Vår mann i fagjuryen var her ikke helt enig med resten av juryen. Vi har ikke testet Lumix GF3, men Nikon-kameraet ga vi faktisk ikke mer enn en treer på terningen. Les testen her.

 • 11. Årets speilrefleks: Canon EOS 600D. DinSide ga kameraet en femmer på terningen.
 • 12. Årets kompaktkamera: Canon Ixus 220.
 • Spesialpris: Årets digitalradio-leverandør. Det ble også utdelt en spesialpris, på kåringen. Vinneren her ble TT Micro, som vant reklamespotter til en verdi av 300.000 kroner for sitt arbeid for utbredelsen av digitalradio.

De tidligere vinnerne

Årets julegave i 2010 ble speilreflekskameraet Canon EOS 550 D. Kameraet fikk terningkast fem i DinSides test.

I 2009 var det første generasjonene slanke LED-TV som vant, og Samsungs 7-serie dro i land prisen. Det er også verdt å få med seg prisen på disse. Ved lanseringen kostet nemlig disse TV-ene opptil 19.000 kroner - se pristest utført av DinSide. I dag får du tilsvarende modeller til rundt 7-8000 kroner.

I 2008 ble Blu-ray-spillerne kåret til årets julegave. Også den gangen var spillerne relativt nye og dyre. Men som med det meste annet av elektronikk, har det ikke tatt lang tid før prisene er blitt betydelig hyggeligere. I dag får du en standard Blu-ray spiller fra 500 kroner og oppover, og de med 3D-funksjon starter på en drøy tusenlapp og oppover.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer