Årets mest ettersøkte sykdommer

Har nettet blitt vårt nye legekontor? Kvasir har opp mot 900.000 unike brukere i uka – og en stor andel av søkene som blir gjort er helserelaterte.

Selv om søkemotorer kan være til stor hjelp når man leter etter informasjon om en sykdom, kan man også bli unødig skremt av det man finner ut. Foto: colourbox.com
Selv om søkemotorer kan være til stor hjelp når man leter etter informasjon om en sykdom, kan man også bli unødig skremt av det man finner ut. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Interessen for helsestoff er enorm, konkluderer Renate Morken, informasjonskonsulent i Eniro.

Med det store antallet brukere Kvasirs søketjeneste har, kan selskapets søkelogg rett og slett avsløre hva vi nordmenn generelt er opptatt av. Spennvidden er selvsagt stor, men helse- og sykdomsrelaterte søk er altså noe av det mest populære hos Kvasir.

- Det kan være mange årsaker til dette, sier Morken.

- Når det gjelder søk etter konkrete sykdommer, gjøres dette sannsynligvis av dem som er direkte berørt av sykdommen, enten ved at de har den selv eller ved at noen av de nærmeste har den. Bruken av søkemotor i denne sammenhengen er positiv, fordi den kan gi økt og verdifull kunnskap i en konkret sykdomssituasjon.

Les mer: Vi blir eksperter på egen helse

Mange bruker også søkemotorer for å finne fram til andre mennesker med samme lidelse som dem selv, og bare her i Norge finnes det et stort antall blogger og fora som omhandler ulike sykdommer.

Ikke bare positivt

Men det finnes også enkelte farer ved at informasjon ved hjelp av søkemotorer blir så lett tilgjengelig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer