Årets Nigeria-svindel?

Det er ikke lett å vite om en skal le eller gråte...

Publisert
Sist oppdatert

Svindler Nigerianske politikere

Det er dessverre slik at det, i kjølvannet av alle de såkalte Nigeria-svindlene, har seilt opp en gruppe som det kanskje er ekstra lett å lure: Nigerianere som gjerne vil bevise at de ikke er svindlere.

En rekke Nigerianske politikere har blitt svindlet for tusener av dollar, ifølge den britiske rikskrinigkastingen BBCs nettsteder. Svindelen? Salg av papirer som sertifiserer dem som uskyldige i korrupsjon.

Svindelen ble gjennomført i kjølvannet av Nigerias Economic and Financial Crimes Commissions (EFCC) trusler om at alle som blir funnet skyldig i korrupsjon vil bli utestengt fra valget neste år. Engstelige politikere ville desperat bevise at de var uskyldige - om de var det eller ikke, sier historien ingenting om.

Svindlerne later som de kommer fra EFCC, skriver BBC, "ikledd mørke dresser for å passe inn i rollen".

Lettlurt?

Hvor lettlurt går det an å være, er det nok mange som tenker. Det er imidlertid mye lettere å bli lurt, enn en skulle tro. Så mange nordmenn har blitt lurt, eller kontaktet av potensielle svindlere, at Økokrim har en egen temaside for Svindel gjennom "Nigeria-brev".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer