Årets skonyheter

Både Nike, Adidas, Asics og konkurrentene har lansert nye løpesko denne våren. Her ser du nyhetene.

Publisert
Sist oppdatert

Nike Shox FSM

Nike Shox FSM.
Nike Shox FSM. Vis mer
Puma Complete Tenos.
Puma Complete Tenos. Vis mer
Reebok Premier Road Plus.
Reebok Premier Road Plus. Vis mer
Nike Air Zoom Elite.
Nike Air Zoom Elite. Vis mer
Adidas Universal.
Adidas Universal. Vis mer
Asics-Gel Landreth.
Asics-Gel Landreth. Vis mer
Brooks Epiphany.
Brooks Epiphany. Vis mer
Fila FGT 950.
Fila FGT 950. Vis mer
Saucony Grid T4.
Saucony Grid T4. Vis mer


Nikes Shox-sko har særegent design, men regnes nå for første gang som fullverdige løpesko. De passer best til rolig løping på asfalt for mellomtunge til tunge løpere, deriblant mosjonister. Skotype: Stabilitetssko.

Puma Tenos

Dette er modellen som overtar etter Puma Complete Extol, som DinSides testere ikke likte spesielt godt. Tenos har, som de fleste andre Puma-sko, relativt hard demping. Derfor passer de antagelig best til tyngre løpere over 80 kilo (menn). Skotype: Stabilitetssko.

Reebok Road Plus

En oppdatert utgave av Premier Road og enda en sko i denne suksessfulle serien fra Reebok. Her får du solid, myk og stabil demping i mellomsålen. Det gjør seg på lengre, rolige turer på hardt underlag. Passer mange typer løpere. Skotype: Stabilitetssko.

Nike Air Zoom Elite

Nike har hatt en rekke populære fartssko med noe demping. Vi spår at Zoom Elite blir en ny suksess. De innbyr til fart og passer til rask løping, men har likevel nok demping til at raske, effektive løpere kan bruke dem til daglig. Derfor er skoene en utfordrer til Asics DS Trainer. Skotype: Lettvektssko.

Adidas Universal

Denne nyheten fra Adidas minner om behagelige Supernova Cushion, men skal være litt mer stabil. Skoen passer til roligere trening, og vil fungere best for tungvektere og tildels også for mellomtunge løpere. Skoen har myk demping og gir fint fraspark til å være en stabilitetssko.

Asics Gel-Landreth

Asics fyller hullet mellom raske DS Trainer og de tyngre modellene i sortimentet med denne nyheten. Du får litt mykere mellomsåle og flere gram å dra på, men likevel mye av DS Trainers effektivitet. Passer best for lette til mellomtunge løpere med hurtig steg. Skotype: Støtdempingssko.

Brooks Epiphany

Importør Gresvig vil ikke ha Brooks med i DinSides skotester. Brooks leverer uansett flotte løpesko. Epiphany har myk demping av middels tykkelse, og en yttersåle som skal gi feste på våt asfalt. Ryktene sier at skoen er såpass kjapp at den også kan brukes til fart. Skotype: Støtdempingssko.

Fila FGT 950

Du vet det kanskje ikkje, men italienske Fila lager gode løpesko. 950 gir deg middels hard demping og en viss effektivitet i frasparket. Skoen sies å være ventilerende takket være luftekanaler i mellomsålen. Ryktene sier Fila-løpesko vil finnes hos G-Sport om et år eller to. Skotype: Stabilitetssko.

Saucony Grid T4

Kun 75 dollar (rundt 500 kroner) koster disse skoene i USA. Da får du svært mye for pengene. Som mange Saucony-sko er dempingen litt hardere enn for eksempel i Nike-sko. Skoen passer best til rolig løping, men meldinger sier at de kan brukes til raskere løping. Skotype: Stabilitetssko.

Gå til DinSides løpeskotester

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer