Arnold stiller til valg

FILM: Når Arnold Schwarzenegger stiller som guvernørkandidat i California frykter han skittkasting fra konkurrentene. Men bør det ikke være motsatt? Vi tror ikke Arnold sier nei til å ta igjen.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Arnold Schwarzenegger stiller altså som guvernørkandidat i California, USAs mest folkerike delstat. Og selv om Arnolds inntreden på politikerarenaen kom som et sjokk på mange, antas det at konkurrentene allerede hadde tatt sine forholdsregler, og samlet på heftige Arnoldhistorier, dette ifølge VG.no.

Spesielt den sittende guvernør Gray Davis antas å ha flere skandaler på lager, kanskje ikke så rart ettersom han er kjent for å bruke store ressurser på å diskreditere motstanderne.

Tøff også i virkeligheten?

Men Arnold har ikke blitt action-ikon uten grunn, og sier han er forberedt på at motstanderne graver i fortiden hans. Han regner faktisk med å bli stemplet som en idiot og rundbrenner, og kastet i følge VG.no. likegodt den første steinen i valgkampen:

- Vi vet alle at Gray Davis kan føre en skitten valgkamp bedre enn de fleste. Men han klarer ikke å lede en delstat. - Jeg skal rydde opp. Og jeg har nok penger, så jeg lar meg ikke kjøpe av noen, sa han da han offisielt meldte seg på som guvernørkandidat.

Vi spår en ny tone i amerikansk politikk, der kjappe kommentarer på motstandernes bekostning snarere blir regelen enn unntaket. Vi snakker tross alt om mannen bak en av filmverdenens mest siterte replikk: I`ll be back. Likevel - det spørs om trenden vil bli synlig i det kommende kommunevalget her til lands.

Trykk her for å se Arnolds klassiske filmreplikker i den politiske arena

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer