Arresterer kritiske økonomer

Trues til taushet av sikkerhetspolitiet.

Ytringsfriheten trues av finanskrisen. I Latvia slår myndighetene ned på kritiske røster. Foto: colourbox.com
Ytringsfriheten trues av finanskrisen. I Latvia slår myndighetene ned på kritiske røster. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi i økonomiredaksjonen tar det for gitt at vi kan si og mene hva vi vil om den interanasjonale finanskrisen. Dessverre er det ikke like selvfølgelig overalt, selv ikke innen EU.

Få land har kunnet verge seg mot den globale og omfattende finanskrisen. Men ikke alle takler den finansielle krisen like godt.

I Russland har det oppstått debatt blant ledende økonomer etter at Kreml overkjørte sentralbanken og lanserte sin egen stabilitetsplan.

Men mer urovekkende er det som skjer i Latvia. Der ble nylig en økonom arrestert av sikkerhetspolitiet etter å ha uttrykket bekymring for valutaens fremtidige stabilitet.

Dmitrij Smirnov, lektor på universitetet i byen Ventspils, ble arrestert og forhørt av sikkerhetspolitiet siden han offentlig stilte spørsmål om den forestående devalueringen av den latviske valutaen. For dette ble han plassert på isolat i to døgn før han ble sluppet fri igjen.

Truet til taushet

Smirnov forteller til den russiskspråklige avisen Telegraf at han aldri vil tilbake til fengselscellen og at han derfor ikke lenger kommer til å uttale seg om økonomien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer