Arrestert på grunn av bamse

En bamse er skyld i at en dame risikerer fengsel og piskeslag...

Publisert
Sist oppdatert

En britisk skolelærer er arrestert i Sudan for å ha fornærmet islam. For den 54-årige kvinnen hadde nemlig latt elevene sine kalle en bamse for Muhammed. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kjøpte spøkelsesby

Bamsen Muhammed

De sure reaksjonene blant foreldrene og andre involverte har fått den aktuelle skolen til å stenge, fordi det fryktes represalier. Dette kan nemlig bringe minner tilbake til Jyllands-Postens Muhammed-tegninger, som skapte voldsomme protester.

Kort fortalt hadde læreren, Gillian Gibbons, latt de 6-7-årige elevene stemme om hva bamsen skulle hete. Barna hadde åtte forslag til navn, men til slutt var det flest som stemte for Muhammed. Dette skjedde i Gibbons biologitimer, der hun underviste barna i dyreliv - med spesiell fokus på bjørner (derfor var altså bamsen involvert).

Verdens verste spådommer

Risikerer piskeslag

Ifølge den britiske ambassaden i Sudan er det uklart om den britiske kvinnen blir siktet. Det statskontrollerte mediehuset Sudanese Media Centre har imidlertid opplyst at en siktelse er under forberedelse

Skulle siktelsen føre til en dom, risikerer Gibbons opp mot seks måneder i fengsel, 40 piskeslag eller en bot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer