Artisjokk hindrer julemat-sjokk

Alle selskapene og julebordene kan være en prøvelse for magen, men slapp helt av. Løsningen er artisjokker og bitterstoffer.

Publisert
Sist oppdatert

Julen er rett rundt hjørnet. Det er alltid hyggelig. Men det som ikke er noe særlig er å hive innpå de lekreste middager og mye fet mat om man vet det resulterer i en trøblete mage etterpå.

Så om du har en ømfintlig mage - som lett slår seg vrang etter gastronomiske utskeielser - da kan det lønne seg å være føre var.

Virker på en halvtimeArtisjokk kan hjelpe mot både fordøyelsesbesvær og manglende appetitt. Planten virker også ved å øke forbrenningen, og forbedrer fettfordøyelsen. Den har ord på seg for å stimulere leveren, og mange spiser de derfor også for å unngå lever- og galleproblemer.

Og den virker raskt. Det beste er naturligvis å spise litt av planten eller ta kosttilskudd med artisjokkekstrakt før man spiser en fet middag, men dersom uhellet er ute viser tester at de gode egenskapene til artisjokkekstrakten trår til allerede etter en halvtime.

Og som om det ikke var nok skal den også hjelpe mot høyt kolesterol. Både korttidsundersøkelser som strekker seg over seks uker og langvarige tester som varer opp til seks måneder har vist at artisjokkekstrakten som brukes i kosttilskuddet Cypar har en klar effekt på kolesterolinnholdet i blodet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer