Asparges hjelper mot fyllesyke

Dropp burger og pommes frites. Ta en asparges!

HJELPER MOT FYLLESYKE: Aspargesen hjelper enzymet alkoholdehydrogenase med å bryte ned alkoholen raskere Foto: Colourbox.com
HJELPER MOT FYLLESYKE: Aspargesen hjelper enzymet alkoholdehydrogenase med å bryte ned alkoholen raskere Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du våkner med tidenes fyllesjuke. Hode dunker, kroppen skjelver, øynene er like rød som cosmopolitan-drinken du avsluttet kvelden med i går og det kjennes som det snart blir full evakuering av hele magen.

Test her hvor fyllesyk du er

Det eneste som vil gjøre susen er en burger eller annen junkmat, tenker du. Men nå burde du heller gå for noe helt annet - nemlig en dose asparges! Ny forskning viser at asparges er en langt bedre remedie mot fyllesjuke enn en burger, melder Forskning.no.

Det er forskere fra Sør-Korea som mener at aspargesen kan få kroppen på rett kjøl igjen. De mener ekstrakter fra asparges kan redusere mengden oksidativt stress i levercellene. Oksidativt stress forekommer når antioksidantene ikke strekker til, og det blir en kjemisk ubalanse i cellene.

I tillegg kan aspargesen hjelpe enzymet alkoholdehydrogenase med å bryte ned alkoholen raskere.

Slik unngår du hodepinevin

Dette kommer fram i en artikkel som er publisert i tidsskriftet Journal of Food Science.

Oksidativt stress er skadelig

Oksidativt stress dannes hele tiden i kroppen, og er skadelig. De dannes spesielt når kroppen er utsatt for stress. Du føler neppe at det er så stressende å drikke alkohol, men for kroppen er det nettopp det. Produksjonen av oksidativt stress øker, og kroppen kan få problemer med å bryte det ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer