Aspirin mot astma

En regelmessig dose Aspirin kan hjelpe kvinner å motvirke astma, viser en ny studie.

Kvinner som tok Aspirin regelmessig hadde færre tilfeller av astma. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c
Kvinner som tok Aspirin regelmessig hadde færre tilfeller av astma. Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En gruppe kvinner som tok en Aspirin regelmessig, hadde ti prosent færre tilfeller av astma, skriver The Daily Mail. GloboiD og Dispiril inneholder også samme virkestoffene.

40.000 kvinner over 45 år tok del i den omfattende amerikanske studien. De ble bedt om å ta enten 100 mg Aspirin eller et placebo (en narremedisin), annenhver dag. Av gruppen som tok Aspirin, ble 872 nye tilfeller av astma diagnostisert, sammenliknet med 963 nye tilfeller i gruppen som ble gitt et placebo.

Les også: Har du full kontroll? Ta astmatesten her.

Forskerne bak studien understreker derimot at dette ikke gjelder pasienter som allerede har astma. For dem kan Aspirin tvert imot være farlig.

- Vi er vel kjent med at Aspirin kan utløse astmaanfall. Det er ikke ofte, men det har skjedd, sier professor Amund Gulsvik som er spesialist i lungesykdommer og hjertesykdommer ved Universitetssykehuset i Bergen, til DinSide Helse.

God effekt på mange lidelser Aspirin består av acetylsalicylsyre som virker febernedsettende, smertestillende og betennelsesdempende. Det hemmer også blodplatenes evne til å klumpe seg sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer