Assad fikk sommerjobb som konsernsjef

Nå får han 100.000 kroner i månedslønn for å lede Adecco til sommeren.

Ordentlig sjef og sommersjef: Konsernsjefen i Adecco, Anders Øwre-Johnsen, overlater skuta til studenten Assad Abbas (23) i en måned denne sommeren.  Foto: Adecco
Ordentlig sjef og sommersjef: Konsernsjefen i Adecco, Anders Øwre-Johnsen, overlater skuta til studenten Assad Abbas (23) i en måned denne sommeren. Foto: Adecco Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For tredje året på rad søker Adecco etter en sommervikar for konsernsjefen. Det er ikke bare en jobb som lar studentene prøve seg som virkelige ledere i den virkelige verden, det er også meget bra betalt.

Adecco lokker nemlig med en månedslønn på hele 100.000 kroner.

Jobben, og lønna, var det 1.700 studenter som ville ha kloa i. Konsernsjef i Adecco, Anders Øwre-Johnsen forteller at de har krevd mye av søkerne til jobben. Etter en grundig prosess var det BI-studenten Assad Abbas (23) som sto igjen med et jobbtilbud i hånda.

– Dette har vært en tøff prosess, men sånn er det å være sjef. Vi snakker tross alt om en topplederstilling i næringslivet. Det er ikke for pingler!, sier Øwre-Johnsen.

På jobbjakt? Da bør du ha profil her

Fornøyd: Assad Abbas utkonkurrerte 1.700 andre for å få sommerjobben som konsernsjef i Adecco.  Foto: Adecco
Fornøyd: Assad Abbas utkonkurrerte 1.700 andre for å få sommerjobben som konsernsjef i Adecco. Foto: Adecco Vis mer


Vinneren

Assad Abbas tar mastergrad i økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i Nydalen. For å lande den ettertraktede sommerjobben, måtte han gjennom varierte og utfordrende oppgaver. På siste utvelgesdag skulle de tre finalistene blant annet prioritere e-poster i en fiktiv konsernsjef-innboks. På 12 minutter skulle de lede fem deltagere fra A til B via kasser og planker uten å tråkke i gulvet. Avslutningsvis skulle finalistene svare på spørsmål der de reflekterte rundt ledelse og prosessen de har vært gjennom.

– Det mest utfordrende i søknadsprosessen var en caseoppgave vi skulle løse over påskeferien. Vi skulle sette sammen et team og utforme et tiltak som skulle opprettholde Adeccos posisjon som markedsleder i Norge. Jeg var da nødt til å samle et lag med smarte og engasjerte personer som var til å stole på. – Og de måtte være villige til å jobbe for, og med meg når de egentlig skulle ha fri, forteller Abbas.

Abbas forteller videre at han aldri mistet kontrollen under utvelgesprosessen, men at han ble litt stresset av 12-minutters oppgaven den siste dagen.

– Jeg hadde litt problemer med å forstå oppgaven da jeg fikk den forklart, og det stresset meg litt. Men da jeg så utfordringen i praksis, fikk jeg egentlig løsningen ganske klart for meg. Som et resultat ble jeg nok en noe dikterende leder, og burde ha involvert de andre deltagerne i større grad. Underveis brukte jeg humor for å løse opp stemningen, forklarer Abbas.

Jobbsøker? Dette er spørsmålet DU må stille

Vil sette spor

For en student-konsernsjef vil en øvrig ledelse med solid bransjeerfaring representere en trygghet og et sikkerhetsnett i den måneden han skal lede selskapet. Men Abbas innrømmer at det samtidig er den største utfordringen.

– Jeg ønsker å sette spor og å få gjennomslag for mine ideer mens jeg fungerer som leder. Akkurat det blir selvfølgelig utfordrende når de jeg skal jobbe tettest med har mer erfaring enn det jeg har. Men isen er allerede brutt og jeg føler meg veldig velkommen, sier Abbas.

Abbas forteller videre at han gleder seg til å jobbe mye. Studenten har altså planer om å gi arbeidsgiveren valuta for pengene.

– Jeg gleder meg blant annet til å jobbe sammen med salgsdirektøren. Det blir spennende å delta i store og viktig møter, og jeg ønsker å bidra til at Adecco får nye kunder, sier han.

Når studiene er ferdig om et års tid ser Abbas for seg en jobb innenfor finans- eller konsulentbransjen. Men han er ikke fremmed for at sommerjobben i Adecco kan ta karrieren i en litt annen retning. Veien blir til mens man går.

Les også: Bør man ha bilde på CV-en?

Helt sjef:I august er det han med det store, røde hånda som skal bestemme i Adecco. Foto: Adecco
Helt sjef:I august er det han med det store, røde hånda som skal bestemme i Adecco. Foto: Adecco Vis mer


Blandede følelser

Konsernsjef Anders Øwre-Johnsen innrømmer at det er med litt blandede følelser han låner bort jobben sin. For at Assad skal få en god og reell opplevelse av å være konsernsjef, medfører det nemlig en del tilrettelegging for bedriften.

– Det ville bli en dårlig opplevelse og erfaring å få konsernsjef-jobben slengt i fanget uten støtte og oppfølging. Selv om jeg er på ferie i begynnelsen av perioden, kommer jeg til være til stede som sparringspartner. Men det er Assad som skal ha konsernsjef-hatten og da må jeg være villig til å la ham ta avgjørelser, forteller Øwre-Johnsen.

Les også: Anita er toppsjef og digger det

Det er altså tredje gang Adecco låner ut sjefsstolen til en ung og lovende student. Og det har vært et meget vellykket prosjekt fra bedriftens side. Kandidaten fra første året ble senere fast ansatt, og leder nå selskapets største avdelingskontor.

– Det har hatt en fantastisk god effekt. Vi har fått jobbe med flinke folk som ser ting utenfra og bidrar med nye og gode ideer. For oss som jobber med rekruttering er det dessuten verdifullt at 1.700 studenter gjennom prosessen har fått øynene opp for Adecco og hva vi står for, avslutter Øwre-Johnsen.

Lyst til å følge i Assads fotspor neste år? Les mer om prosessen på Adeccos nettsider

Alle DinSides artikler om karriere finner du her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer