Astrid driver selskapet sitt fra kafe og hjemmekontor

- Jeg jobber bra når jeg har det koselig rundt meg, sier hun.

KAFÉSUKSESS: Astrid Valen-Utvik har drevet eget selskap siden 2009. Mye av jobben gjør hun fra kafé, og i dag har selskapet milionomsetning.  Foto: NINA HOLST, STYLIZIMO
KAFÉSUKSESS: Astrid Valen-Utvik har drevet eget selskap siden 2009. Mye av jobben gjør hun fra kafé, og i dag har selskapet milionomsetning. Foto: NINA HOLST, STYLIZIMO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I svært mange yrker er man låst til arbeidsplassen når man skal utføre jobben sin. En sjåfør, elektriker, butikkmedarbeider eller sykepleier må utføre arbeidet der kundene og pasientene er.

Noen av oss er heldige og har mulighet til å jobbe på hjemmekontor en eller flere dager i uken. Astrid Valen-Utvik er kanskje enda heldigere, hun jobber nemlig flere dager i uken fra kafé.

Sjekk Twitter-hashtagene #kafékontor og #kontornomade for å se hvilke erfaringer folk har med å jobbe på farten og tips om passende steder.

Les også: Fikk drømmejobben gjennom sosiale medier

Kreativ på kafé

Valen-Utvik har flere kaféer hun bruker i Oslo-området for å ha møter med kunder. Noen favoritter utpeker seg imidlertid, og her er det både atmosfære og fasiliteter som blir vurdert. Enkel tilgang til strømuttak er et must, men det er også andre ting som spiller inn.

- Jeg er opptatt av å ha det trivelig rundt meg. Med en god atmosfære i «møtelokalet» får vi til både konstruktive og kreative møter, forklarer Valen-Utvik.

For det er slett ikke bare kaffe og skravling som står på agendaen når Valen-Utvik har møter på kafé. Vi treffer henne på Bagel & Juice i Vika, og her er det jobbing som gjelder. Flere av Bymiljøetaten i Oslos markedskampanjer er utviklet på nettopp denne kaféen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.