Åtte av ti angrer

Frykter for helsa.

De fleste angrer på at de tok sin første sigarett. Foto: Colourbox
De fleste angrer på at de tok sin første sigarett. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fersk undersøkelse utført av NorStat for legemiddelselskapet Pfizer, viser at nær åtte av ti helst hadde sett at de aldri hadde begynt å røyke.

I tillegg er bekymringen for eventuelle helseplager stor: Hele 45 prosent av de som røyker, frykter at de kan få problemer med helsa på grunn av nikotinavhengigheten sin.

Kommer sigaretter uten nikotin? - Vil fremdeles smake tobakk ...

22 prosent røyker ...

Ifølge Helsedirektoratats ferske statusrapport om tobakksbruk i den norske befolkningen, røyker 22 prosent av den voksne befolkningen daglig (2007-tall).

Ifølge den samme rapporten, er røyking klart overrepresentert i grupper med lav inntekt, kort utdanning og manuelle yrker.

6700 mennesker dør i Norge hvert år av røykerelaterte sykdommer. Dette er cirka 16 prosent av dødsfallene totalt her til lands. På verdensbasis er det over 5 millioner mennesker som dør som følge av røyking - som ifølge Helsedirektoratet er mer enn de som dør av tuberkulose, HIV/AIDS og malaria til sammen. Dersom det ikke gjøres noe med situasjonen, antar man at 8 millioner mennesker vil dø som følge av røyking i 2030.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer