Forbrukslån

Åtte knep som knuser forbrukslån

Du bør ikke ty til dyre lån med en gang pengekrisa melder seg.

FRARÅDES: Kreditt- og forbrukslån er kjent for veldig høye renter, og frarådes derfor av de fleste økonomiekspertene. Heldigvis finnes det både billigere og bedre måter å få bukt med pengetrøbbel - bare les saken under. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB.
FRARÅDES: Kreditt- og forbrukslån er kjent for veldig høye renter, og frarådes derfor av de fleste økonomiekspertene. Heldigvis finnes det både billigere og bedre måter å få bukt med pengetrøbbel - bare les saken under. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen tar opp forbrukslån for å pusse opp hjemme, dra på en finere ferie eller kjøpe seg ny bil. Andre tar opp slike lån for å dekke uforutsette utgifter, som en real restskatt-smell.

Det finnes imidlertid en god del alternativer som er mye bedre enn et forbrukslån med skyhøy rente, ifølge siviløkonom Hallgeir Kvadsheims innlegg på Pengeverkstedet.no.

Og, de ulike måtene å komme seg ut av «pengeknipa» har Dinside ofte omtalt også, så dette er en gyllen anledning til å gjenta rådene i én sak.

1. Bufferkonto

Dersom du sørger for å ha en bufferkonto med to til tre månedslønninger tilgjengelig til enhver tid, er du bedre rustet om det skulle dukke opp uventede utgifter eller regninger.

Pass på at bufferkontoen har grei rente og er uten brukshindringer, slik at du ikke må betale gebyr for å ta ut pengene når du trenger dem.

2. Betalingsutsettelse

Har du boliglån, og pengeproblemene melder seg, bør du snakke med banken om avdragsfrihet eller forlenging av lånets løpetid for å få ekstra penger til å betale ut de dyreste kravene, skriver Kvadsheim.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.